Хранителни добавки

Алое Фреш – пречистване на стомаха

Алое ФрешПродуктът Алое Фреш представлява синергична смес от Алое Вера, билки, храносмилателни ензими, лактобацилус ацидофилус, баластни вещества, цитрусови биофлавоноиди, антиоксиданти, ценни минерали, макроводораслото келп – сбор от взаимно подкрепящи се биологично активни вещества.
Алое Фреш на АкваСорс е създаден специално да подпомага храносмилането, асимилацията на полезните вещества и по-бързото извеждане на отработените ненужни оппадъци от тялото.
Сред най-отговорните за здравето ни органи са нашите верни трудолюбиви черва. При отслабена микрофлора токсичните молекули могат да проникнат през обвивката на червата и да попаднат в кръвта, в лимфната ни система, а чрез тях и до всяка тъкан в тялото. Лошото функциониране на отделителната система може да предизвика верижна реакция в различни органи и системи – не само в бъбреците, но и в черния дроб, лимфата, белите дробове, кръвоносната система и кожата.

Алое Фреш
Алое вера

Какво съдържа Алое Фреш?

Както подсказва името му, водещата съставка е екстракт от Алое Вера. Сокът и гелът от листата на алоето е популярно целебно външно средство при изгаряне и порязвания. Когато се приема вътрешно действа леко слабително и очистващо. Листата на алое съдържат повече от 75 хранителни вещества и 200 биологични субстанции, включително:
• Аминокиселини – 1, с което се подпомага протеиновия синтез в тялото.
• Минерали – магнезий, калций, цинк, мангана, фосфор, хром, калий, натрий, мед или общо 20 макро и микроелемента.
• Витамини – 12, от които витамин С, Е, витамини от В групата – В1, В2, В3, В6.
• Около 3% от съдържанието на желето са естествени сапонини, с изявено почистващо и противомикробно действие.
• Антрахинонови гликозиди и смоли – с горчив вкус, силни антибиотични, обезболяващи и антивирусни качества и лаксативно действие.
• Органични киселини, които кореспондират с цикъла на лимонената киселина в човешкия организъм (при отделяне на енергийната молекула Аденозин трифосфат – АТФ).
• Ензими – амилаза и протеолитични ензими оксидази, каталази, които разграждат мъртвата тъкан и почистват раните, въпрепятстват възпалителните процеси.
• Лигнини – инертни субстанции, носещата среда на активните съставки на растението, позволяващи лесното им проникване в тъканите.
• Растителни стероиди – растителни хормоноподобни вещества, които подсилват действието на мъжките и женски хормони и подпомагат хормоналното равновесие.
В продукта Алое Фреш щадящо изсушеното алое е концентрирано 200 пъти и една капсула съдържа еквивалента на 1500 мг сухо вещество. Алое Вера подобрява минералния и витаминен баланс, с което поощрява обмяната на веществата, но по принцип алоето действа генерално в две области – епителна тъкан и имунна система. Има благотворното противовъзпалително и противомикробно действие като не влияе отрицателно на полезните бактерии от нашия чревен тракт. Може би най-силната му страна е способността да възстановява увредени тъкани, в случая лигавиците на стомаха и раздразнените черва, обвивката на коремните и полови органи. Това ще се отрази и на нашето огледало – кожата, и на нашето себеусещане.

 

Фитотерапията изтъква съдържанието на активни вещества в това лекарствено растение като слузни (до 30%), гликозиди, ензими, витамин С, витамин К, лимонена киселина, около 4% танини и линоленова киселина. Съдържанието на силициев диоксид и танини спомагат за ефективността му при разширени вени и хемороиди. Във всяка книга за билките живовлякът се препоръчва при храносмилателни проблеми и цистити. Семената на живовляка са популярни като лаксатив. В една капсула АлоеФреш се съдържат стрити на прах 332,5 мг семена на живовляк и 5 мг дрога.

В азиатските страни за облекчаване на храносмилането и срещу гадене най-популярен е джинджифила (исиот). Многото изследвания показват, че джиндеролите действат директно върху храносмилателната система, а не върху централната нервна система както класическите препарати при морска болест и повръщане. Коренът от джинджифил е естествен антиоксидант, с противовъзпалителни качества, доказано убива салмонелата и стафилококите.
Зърнастец – кората на този крайречен храст е с добро и сигурно лаксативно приложение при хроничен запек и атония на червата. Действието й е аналогично на корените от ревен. Българската народна медицина препоръчва отвара от корените на ревен при запек, хронични кожни обриви, при жълтеница. В тибетската медицина се предписва за разхлабване, при влошена перисталтика на червата и обилно отделяне на газове. С такава цел в АлоеФреш и добавен и корен от репей, който има и противовъзпалително действие. Билката мате е друго популярно естествено средство за изчиствне на чревния тракт и отвеждане на токсините от органима.
Царевичната свила е доказан диуретик, приема се при болки и възпаления на бъбреците. Фитофармакологията я препоръчва за укрепване стените на капилярите и кръвоносните съдове, при жлъчни застои, за регулиране на апетита и отслабване.
Прах от Келп Финаско е известен източник на органични аминокиселини, витамини А, Р, В, микроелементи като цинк, магнезий, мед, натрий, калий. Макроводораслото келп е силно ценено заради високото си съдържание на йодни съединения. Високото съдържание на полизахариди усилва и възбужда нервните окончания на лигавицата на червата, стимулира перисталтиката и очистването. Полизахаридите имат способността да обират токсините и да ги изхвърлят от тялото, а алгиновата киселина улавя радионуклеидите и солите на тежките метали, с което ги обезврежда и изнася извън тялото.
АлоеФреш е хранителна добавка и се приема по време на хранене с няколко глътки вода. Кодовата дума е постепенност, защото по отношение на нашия крехък и чувствителен отделителен механизъм трябва да бъдем разумни и да действаме бавно. Предвидено е постепенно увеличаване на ежедневната доза. Първата седмица – по 1 капсула дневно по време на хранене, втората – 2 пъти по 1 капсула, третата – 3 пъти по 1 капсула, а след това по две на ден (или три, ако това е вашата доза).
АлоеФреш няма да Ви създаде проблем, ако го пиете по-дълго или го спрете. Той е регулатор и помощник.
Съдържание в 1 капсула:
Алое Вера – 1500 мг, прах от семена на живовляк – 332,5 мг, келп – 5 мг, липаза – 3 мг, амилаза – 3 мг, протеаза – 3 мг, йонни минерали (от Голямото Солено езеро в Юта) – 3 мг, корен от репей – 5 мг, зърнастец – 5 мг, карамфил – 5 мг, царевична свила – 5 мг, живовляк – 5 мг, лактобацилус ацидофилус – 7,5 мг, цитрусови биофлавоноиди – 3 мг, корен от джинджифил – 5 мг, билка мате – 5 мг, корен от ревен – 5 мг, обвивка на капсулата: чист желатин – 100 мг.
Продуктът не съдържа ГМО.
Опаковка: 70 капсули
Страна на произход: Великобритания

Име и фамилия *

Вашият Email *

Телефон*

Адрес:*

Изберете категория *

Изберете продукт : *

Брой *

(При различен брой от множество продукти - Моля изпишете съответните продукти и бр. продукти от всеки в полето "Съобщение".)

Съобщение

Всички полета отбелязани с * са задължителни

Въведете кода от картинката

За да ползвате CAPTCHA вие трябва да инсталирате Really Simple CAPTCHA разширението.

Общо
product image
Обща оценка
no rating based on 0 votes
Търговска марка
Аквасорс
Продукт
Алое Фреш – пречистване на стомаха

Подобни публикации

Коментар

  1. Pingback: Алое вера е източник на 7 от 8-те незаменими аминокиселини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker