Хранителни добавки

Хранителните добавки – средство за регенерация

Хранителните добавки
Хранителни добавки

Какво всъщност представляват хранителните добавки и защо търсенето им в последните години така сериозно нараства?

Много от хранителните растения или билки съдържат вещества, изключително необходими на организма ни. Ако ги приемаме в достатъчни количества, доста от страданията ни се облекчават без приемане на антибиотици или „химия”, а други напълно изчезват. Но кой може да отдели време в забързаното ни ежедневие, за да вари ежедневно сложна комбинация билки, да си набави редки храни от специализираните магазини, или дори да отиде до пазара, за да си купи по-разнообразни зеленчуци?

В тези моменти се обръщаме към хранителните добавки. Те отдавна не са запазена територия за фитнес-маниаците. Смесените в подходящо съотношение хранителни вещества подкрепят нашето тяло да се пребори с отпадналостта, дефицитите или токсините. Още по-впечатляващо е, че определени хранителни вещества могат да подпомогнат нормализирането на жизненоважни процеси, или регенерацията на тъкани, за които често не ни дават надежда дори силните лекарствени средства.

Така например хранителни добавки като „Сириус-Д”, разработена от българския професор Димитър Димитров, могат да повлияят благоприятно различни процеси. Основно действие на хранителната добавка е разграждане на така наречената фиброзна тъкан – мъртва съединителна тъкан, натрупана дегенеративен процес, резултат от болест, счупване, разкъсване, навяхване и други възпаления или травми. Добавката влияе укрепващо на съединителната тъкан, от която са изградени хрущялите, костите, кръвта и мастната тъкан. В състава на „Сириус-Д” освен натурални водоразтворими животински белтъчини имаме съчетание с канела, куркума и други.

Според наблюдения и изследвания на различни учени, е установено, че чрез определени храни може да се повлияе на :

Регенерация на нервите. Нервно дегенеративните заболявания, макар и тежки, не са необратими. В борбата с тях се включват куркуминът, гъбата лъвска грива, сините боровинки, зелиният чай, червената салвия, пчелното млечице и други.

Регенерация на черния дроб. Отново куркуминът, корейският женшен, познатият ни ройбос, както и витамин Е, а особено глицеризинът, съединение от женското биле, стимулират регенерирането на чернодробната маса и функция. Освен това глицеризинът има силно антивирусно действие.

Диабет. Освен скъпите иновативни нехнологии за повлияване на диабета от тип 1, много билки и хранителни вещества реално регенерират произвеждащите инсулин бета-клетки! Такива са черният кимион, отново куркуминът, авокадото, горчивият пъпеш, брюкселското зеле, царевична коса и стевия, сулфорафанът /вещество в кълновете от броколи/ и много други.

Регенериране на хормоните. Може би очаквано, а може би неочаквано, познатият ни витамин С повишава способността на ендокринните жлези да отделят хормони, и може буквално да „съживи” деградиралите хормони.

Регенерация на сърдечните клетки. Доскоро се смяташе, че сърдечната тъкан не може да се регенерира. За щастие се оказва, че това далеч не е така. Така наречените неокардиогенни субстанции стимулират образуването на сърдечни стволови клетки, които се превръщат в здрава сърдечна тъкан. Такива са например сибирския женшен, екстрактът от червено вино, ресвератролът и други.

Регенериране на стави, хрущял, гръбначен мозък. Отново куркуминът и ресвератролът помагат да се възстанови увреденият гръбначен мозък. Освен най-известните помощници на увредените стави глюкозамин сулфат и глюкозамин хондроитин, следва да споменем витамин Д, куркумата, джинджифила и сусама.

Спазването на добър хранителен режим, съчетано с правилно и отговорно отношение към здравето и ежедневието ни, спомагат за регенерирането на тялото, а също и за справянето му с неочаквани заболявания или травми.

Общо
Хранителните добавки – средство за регенерация
Заглавие
Хранителните добавки – средство за регенерация
Описание
Какво всъщност представляват хранителните добавки и защо търсенето им в последните години така сериозно нараства?
Автор
Публикувано от
zdravedae.com
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker