Суперхрани

Мака Енергия – повече жизненост и издръжливост

 

Мака Енергия - повече жизненост и издръжливост

АкваСорс Мака Енергия (AquaSource Maca Power) е чудесно съчетание на мака, дамяна, готу кола и жен-шен. Този продукт е подходящ за възрастни, които желаят да поддържат своята жизненост, издържливост и сила.

От представянето на мака пред света до днес ползите от нея продължават да се проучват и от изследователи от Австралия, САЩ и Италия. Учени от Бостън открили, че мака би могла да засили сексуалното удоволствие и желание. Италиански учени пък, стигнали до заключението, че тя подпомага поддържането на сексуалната активност и мощ.
За да се увеличат ползите от този продукт, мака е съчетана и с допълнителни съставки, притежаващи адаптогенни свойства, както и с мед от манука (естествен консервант), полифлорен мед в глицеринова основа. Продуктът е с едва доловим вкус на касис.

Мака или корен от мака (Lipedium meyenii) е почитана от инките заради благотворните си свойства, а в днешни дни се счита за суперхрана, която повишава енергията и издръжливостта. Някои хора твърдят, че тя подпомага повишаването на сексуалното желание. Мака има и репутация, че спомага за поддържането на оптимална сила и издържливост, което я прави особено популярна сред атлетите. За нея дори се съобщава, че подпомага умствената дейност, бдителността и концентрацията.

Мака е част от семейството на кръстоцветните растения, което също така включва броколи, зеле, карфиол и репички. Тя съдържа впечатляващ набор от хранителни вещества, което обяснява защо е била основна храна в Перу в продължение на векове, популярна както сред мъжете, така и сред жените.

Мака расте на места до 4300 метра надморско равнище, което я прави една от културите, виреещи на най-голяма надморска височина. Тя се отглежда в някои от най-негостоприемните, безлесни и безплодни региони с интензивна слънчева светлина, бурни ветрове и големи температурни колебания. Това растение е едно от от най-студоустойчивите култури. Екстремните условия, в които оцелява, изглежда спомагат задържането на широк спектър хранителни вещества.

Над 2000 години история
Използването на тази култура датира от преди около 2600 години. Известно е, че по време на най-силните години на империята на Инките, войните консумирали големи количества мака, преди да бъдат изпратени на бойното поле. След битка, на войниците не им се давало повече от тази храна, за да се защитят жените от прекомерни сексуални похождения от страна на мъжете.

Съществуват истории за това, как испанците са използвали тази култура, когато завладели Инките. Легендата разказва, че разбрали за съществуването на мака, когато видели, че добитъкът им не се чувства добре в безплодните плата на Андите. Местните жители препоръчали на испанците да ядат и хранят своите животни с нея. Резултатите били толкова забележителни, че очевидно някои от първите трактати за Андите били за мака.

Адаптогенни свойства
Настоящите изследвания поддържат историческите твърдения, че мака е адаптоген, което означава, че тя има способността да балансира и стабилизира системите не организма, като поддържа физическата и умствена дейност.

Дамяна (Turnera diffusa) е билка, използвана още от времето на маите и днес се препоръчва за подобряване на сексуалното удовлетворение и мощ.
Готу кола (Hydrocotyle asiatica) открита в Далечния изток, се използва в кухнята на Шри Ланка, но също така е и адаптоген.
Жен-шен (Panax ginseng), който също произхожда от Далечния изток, от години се използва в Китай, Корея и Япония заради адаптогенните си свойства, както и за подпомагане поддържането на жизненост и издържливост.

Мака Енергия е продукт, който подпомага собствените възстановителни сили на организма.
Препоръчва се при състояния като:

  • Депресия и ниско самочувствие;
  • Намалено либидо (сексуално влечение);
  • Стрес и нервно напрежение;
  • Хронична умора и физическо изтощение, включително и при спортисти;
  • Хормонални смущения;
  • Безплодие и стерилитет;
  • Симптоми на менопаузата;
  • Менструални неразположения.
Препоръчителна доза – една чаена лъжичка от 5 мл дневно, ако е необходимо разбъркана в малко количество сок или като подсладител на топли напитки. При необходимост може да се приема до 3 пъти по 1 чаена лъжичка от 5 мл дневно. За да усетите ефекта трябва да приемате Мака Енергия всеки ден. Ефектът настъпва различно при различните хора, обикновено след няколко дни.

Продуктът не съдържа ГМО.

Опаковка: 150 мл (30 лъжички от 5 мл) в тъмно-кафяво шише.
Страна на произход: Великобритания

Цена: 

Име и фамилия *

Вашият Email *

Телефон*

Адрес:*

Изберете категория *

Изберете продукт : *

Брой *

(При различен брой от множество продукти - Моля изпишете съответните продукти и бр. продукти от всеки в полето "Съобщение".)

Съобщение

Всички полета отбелязани с * са задължителни

Въведете кода от картинката

За да ползвате CAPTCHA вие трябва да инсталирате Really Simple CAPTCHA разширението.

Общо
product image
Обща оценка
no rating based on 0 votes
Търговска марка
Аквасорс
Продукт
Мака Енергия

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker