От природата

Как да се отървем от непоносимото главоболие?

Компреси, билки и масла са ефективни природни лекове

Как да се отървем от непоносимото главоболие?
Как да се отървем от непоносимото главоболие?

Сигурно ви се е случвало така да ви цепи главата, че да не можете да свършите нищо от това, което сте планирали. И топлийка да падне, сякаш бормашина се забива в черепа ви. Всъщност главоболието е едно от най-честите медицински оплаквания. Докторите го класифицират в две категории: първичнo и вторичнo.
Мигрената, тензионното и кластърното главоболие са трите основни типа първично главоболие. Мигрената се появява, когато притокът на кръв към различни области на кората на главния мозък е намален. Ще разберете дали страдате от нея, ако симптомите ви са чувствителност към светлина и шум, гадене, повръщане и интензивна пулсираща болка, обикновено от едната страна на главата.
При тензионно главоболие – болката е непулсираща, постоянна от двете страни на главата. Доказано е, че при проблеми със зрението се появава този тип главоболие. Кластърно главоболие – появява се многократно в продължение на седмици, а понякога дори и месеци. Характерно за този тип е, че болката се появява от едната страна на главата и е центрирана около окото. Засега не са установени причините, които го предизвикват, но се предполага, че вероятно са свързани с промени в кръвния поток. Приемът на алкохол влияе на притока на кръв и е възможно да предизвика такъв тип главоболие.
Вторичното главоболие от своя страна се свързва с придружаващи заболявания като инфекции, треска, травма на главата, хипоглекимия, тумори, дентални проблеми или повишено налягане в черепа или синусите.
Как да се излекуваме от главоболието и то без да използваме лекарствени средства? Като начало можем да променим начина си на живот, да намалим стреса, да се храним правилно и не на последно място да заложим на здравия и по-дълъг сън.

Друг вариант за лекуване на главоболие е билката танацетум.
Друг вариант за лекуване на главоболие е билката танацетум.

 

Едно от най-ефикасните и в същото време евтино средство е да използваме студен или горещ компрес. Според д-р Брайън Гросберг, специалист по неврология, при много хора компресите са напълно достатъчни.
Друг вариант за лекуване на главоболие е билката танацетум. В продължение на векове тя е народен лек за главоболие и мигрена, както и срещу болка и висока температура. Експерти споделят, че танацетумът съдържа някои съединения, известни като партенолиди, които контролират разширяването и свиването на кръвоносните съдове в главата. При мигрена, мозъкът освобождава невротрансмитера серотонин и кръвоносните съдове се свиват. Танацетум, противодейства на функцията на мозъка, като причинява разширяване на кръвоносните съдове. Не е ясно защо билката прави това, но е ефективен природен лек за болки в главата.
Вариант за борбата с неприятната болка са различните масла. Лавандуловото масло мирише страхотно, но в същото време е полезно при лечение на главоболие и мигрена. Лавандуловото масло може или да се вдишва, или да се прилага локално. При вдишване на маслени изпарения от лавандула за лечение за главоболие се препоръчват две до четири капки за всеки две-три чаши вряла вода. Предполага се, че и използването на рибено масло разширява кръвоносните съдове в слепоочията и премахва главоболието. Масло от мента, втрито в мястото, където е болката, работи безотказно, казват специалистите.
Приемането на 400-600 милиграма магнезий дневно, е ефективен начин за намаляване на мигрена, свързана с менструация и мигрена с аура. Витамин В действа като превантивна мярка срещу главоболие. Препоръчителната доза е от около 400 милиграма на ден. 300 милиграма Коензим Q10 ефективно намаляват главоболието.
Пиенето на вода е задължителна част от нашия режим. Обезводняването може да причини или предизвика главоболие. Джинджифил или джинджифил на капсули, кофеин в умерени количества, също така стесняват кръвоносните съдове и намаляват болката. Преди да предприемете каквито и да е стъпки, е добре да се консултирате с лекар, особено ако приемате лекарства за други заболявания.

Общо
Как да се отървем от непоносимото главоболие?
Заглавие
Как да се отървем от непоносимото главоболие?
Описание
Компреси, билки и масла са ефективни природни лекове.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker