Новини

7 прости правила, за да се предпазим от вирусите

Поне 10 минути сутрин отделете за гимнастически упражнения

Вярвам, че глобалният подход към упражненията успокоява ума и помага да се отървем от стреса.
Есента дойде и само след месец- два ще настъпи времето на вирусите.

Есента дойде и само след месец- два ще настъпи времето на вирусите. Как да се предпазим от тях? Има няколко прости правила, които ако започнете да спазвате още сега, мога да ви защитят от микро нашественици или най-малкото бързо и успешно да се преборите с последствията от болестта.
Започнете деня си с гимнастика.
Поне 10 минути сутрин отделете за гимнастически упражнения. Преди да започнете гимнастиката, е най-добре първо да събутите тялото си: да се измиете, да вземете душ, което ще ви подготви за физическо натоварване. Трябва да започнете гимнастиката с подгряване, обикновено с кръгови движения на главата, ръцете. Това се прави, за да се подобри кръвообращението и да раздвижат ставите и мускулите, за да не се схванат. Дженифър Касета, инструктор по източни бойни изкуства от Ню Йорк, казва, че никога не се разболява. „Вярвам, че глобалният подход към упражненията успокоява ума и помага да се отървем от стреса. И кардио тренировките, и силовите упражнения обикновено помагат за укрепване на имунитета.“
Доставете си важните витаними.
Всеки от нас се нуждае от витамини, но вместо да пием хапчета, най –добре да си ги набавим чрез храната. Витамин D се намира в мазните риби, яйцата и млякото. Установено е, че хора с достатъчни нива на вит. Д, устояват по-честно на сезонните инфекции. Изключително силният антиоксидат витамин С може да бъде набавен чрез различни пловоде и зенчуци, вкл. цируси. Доматите и доматеният сок също зареждат с витамини, особено с витамин А. Витамините В и А влияет върху образуването на антителата. Интересното е, че широко разпространеното твърдение, че вит. С предотвратява настинките, се оказва мит. Това съвсем не означава, че получаването на точното количество от този витамин, при това от естествени източници, не влияе на имунитета. Витамин С стимулира активността на макрофагите срещу инфекциозни причинители и така подобрява клетъчния имунитет. Витамините В и А влияят върху образуването на антителата. За укрепване на имунитета е много важен и микроелементът цинк. Той има антивирусен и антитоксичен ефект. Можете да си го набавите от морски дарове, от сурови зърнени и бирена мая.
Закалявайте организма си.
Закаляването може да ви помогне чувствително, за да бъдете здрави през есента и зимата. Това е процес, така че е най-добре да се започне още в детството. Но и в по-късна възраст можете да опитате. Най-лесно е започнете с въздушни вани. От голямо значение за закаляване на организма, играят и воднте процедури. По този начин укрепваме нервната система, благоприятно се повлиява сърцето и кръвоносните съдове, нормализира кръвното налягане и метаболизма. На първо място, препоръчва се обтриване на тялото със суха кърпа за няколко дни, след което може да се премине към мокри кърпи. Когато се къпем, трябва да започнем с топла вода около 35 – 36 градуса и постепенно да се премине към хладка вода. Когато тялото вече е приспособено към по-ниската температура, човек може да се потопи в студена вода.
Доставяйте си достатъчно белтъчини.
Защитните фактори на имунитета – антителата (имуноглобулините) са изградени от белтъчини. Ако ядете месо, риба, яйца, млечни ястия, ядки, организмът ще ги образува и ще бъде защитен от атаките на вирусите и бактериите. .
Пийте качествен чай.
5 чаши горещ чай на ден значително укрепват тялото ви. В обикновения черен чай се съдържа L-теанин, от който в черния дроб се отделя етиламин, вещество, което увеличава активността на кръвните клетки, отговорни за имунната система на организма. Трябва да се отбележи, че това се отнася само за качествените чайове.
Гледайте оптимистично на живота, смейте се по-често.
Хората с положителен емоционален светоглед са щастливи, спокойни и изпълнени с ентусиазъми по-малко податливи на настинка. Забавленията и здравословният начин на живот вървят ръка за ръка. Изследователи от университета „Карнеги Мелън“ са интервюирали 193 здрави хора в продължение на две седмици и записвали информация за положителните и отрицателните емоции, които преживяват. След това , когато били подложени на въдействието на грипни вируси, се устанавило, че доробоволците с положителни емоции, са показали по-голяма устойчивост към развитието на заболяването, те изпитали само няколко от симптомите на грипа, при това леки, и бързо ги преодоляли.
Медитирайте, винаги когато ви е възможно.
Много йога терапеви, вярват в медитацията си, като средство за подобряване на физическото и емоционалното здраве. Медитацията помага да се успокои нервната система и позволява на имунната система да функционира с по-добре, смятат те. Убедени са, че спокойният ум води до спокойно тяло. Медитацията е начин човек лесно да се справи със стреса и прави организма по-устойчив на всякакви предизвикателства, вкл. и на вируси. Изследвания са установили, че редовното упражняване на тази практика, значително увеличава броя на антителата срещу грипа.
Както се вижда, правилата не са много трудни. Така че започенете от днес да спазвате поне някои от тях.

Общо
7 прости правила, за да се предпазим от вирусите
Заглавие
7 прости правила, за да се предпазим от вирусите
Описание
Поне 10 минути сутрин отделете за гимнастически упражнения.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker