Деца и родителиНовини

Борис Николов: Идеята на Юмейхо е да изкорени проблемите, а не да ги потиска

Профилактиката е изключително полезна в забързания начин на живот, а Юмейхо има точно такъв профилактичен ефект, което е гаранция за пълноценен и здравословен живот, казва терапевтът Борис Николов

Юмейхо терапевтът Борис Николов
Юмейхо – терапевтът Борис Николов

Юмейхо-терапевтът Борис Николов е роден на 27 април 1981 в Русе. Завършва висше образование, специалност „Кинезитерапия“, в Русенски университет „Ангел Кънчев“. Към момента е ръководител на Медицинския екип към Футболен клуб „Дунав“. Работи с деца и възрастни в регионалния център „Асоциация на лица с интелектуални затруднения – БАЛИЗ” в гр. Сливо поле, както и в собственото си Юмейхо студио „ЗЕН РЕЛАКС“ в Русе, което се намира на ул. „Воден“ 6. Като Юмейхо терапевт съвсем скоро той защити III дан – майсторска степен. Телефонният номер за връзка с Борис Николов е: 0884354051, а Фейсбук страницата на студиото – https://www.facebook.com/Yumeiho.ZenRelaX/.

  • Все повече хора в България се обръщат към източната медицина и завръщането към природата… Какво показват Вашите наблюдения и защо намалява доверието в традиционната медицина?
    Да, така е! Не само в България, но и в световен мащаб. Човекът и природата винаги са вървели ръка за ръка. Всъщност, бих казал,че природата е майка на човека, така че в този смисъл човекът трябва да бъде много внимателен към „родителите си“. Впрочем на въпроса ви за традиционната медицина…има данни, че още 8000 г пр.Хр. в Китай са използвали медицината, било то масажни техники, игли, акупунктурни точки, билки и прочие. Та, всъщност кое е традиционна медицина?
    Все пак смятам, че в много случай комбинацията от традиционна и съвременна медицина дава невероятно добри резултати.

Разкажете ни повече за Юмейхо. Какви проблеми можем да си решим?

Борис Николов по време на терапия в студиото
Борис Николов по време на терапия в студио „Зен Релакс“

Юмейхо е цялостна система за възстановяване на баланса на тялото и връщането му към природата, така както Майката Природа го е сътворила. Базирана е на 100 техники (притискащи, омачкващи, наместващи и др). Негов създател е проф. Масаюки Сайони.
Юмейхо дава добри резултати при близо 200 болести и състояния. Често дава добри резултати, там където съвременната медицина няма отговор. Напр. при състояния, свързани с Вегетативната нервна система. Има отлични терапевтични решения при проблеми с опорно-двигателната и нервна системи (болки във врата, гърба и кръста, ишиас, лумбаго и т.н.) Като цяло идеята на Юмейхо е да „изкорени“ проблема, а не да бъде обезболен или потиснат.
Има нещо, което за съжаление много малко хора разбират – профилактиката е изключително полезна в забързания начин на живот, а Юмейхо има точно такъв профилактичен ефект, което е гаранция за пълноценен и здравословен живот.

Някои хора смятат, че да отидеш на масаж е по-скоро релакс, отколкото лечение….
Всеки масаж има терапевтичен ефект. Самият релакс, отпускането е един вид терапия, възстановяване. Но веднъж докоснеш ли се до магията на Юмейхо, се влюбваш в тази терапия…
Юмейхо има отличен релаксиращ ефект както при възрастни, така и при деца, професионални спортисти и атлети и т.н.

Колко често трябва да се доверяваме на Юмейхо терапията и има ли случаи, при които е противопоказна?
Ако използвате Юмейхо за профилактика е достатъчно по 1-2 терапии в месеца или веднага когато почувствате напрежение в тялото или ума. В случай, че Юмейхо се прилага с терапевтична цел е необходимо да се направят поне няколко (3-4-5) терапии последователно, но в някои случаи и повече. Нека да отбележим, че все пак и при лекарствените терапии понякога са необходими дори месеци последователен прием…
В много редки случаи Юмейхо не се прилага, например при силно изразена остеопороза, тумори и други.

Юмейхо е цялостна система за възстановяване на баланса на тялото и връщането му към природата
Юмейхо е цялостна система за възстановяване на баланса на тялото и връщането му към природата, казва Борис Николов
  • В днешно време не само възрастните, но и децата имат доста проблеми напр. гръбначни изкривявания от тежките раници се срещат често. Вие работите ли с деца и какви резултати постигате?
    В днешно време не само тежките раници, но и напредналите технологии оказват негативно влияние на децата. А те са много податливи на размествания и изкривявания в опорно-двигателния апарат.
    С деца работя още от завършването на висшето си образование като кинезитерапевт. Тогава заминах за Кувейт, където работих в Рехабилитационен център за деца. Наблюденията ми са, че Юмейхо се прилага много успешно при деца и подрастващи. Още повече, че решаването на проблема им в детски години, гарантира качествен живот в бъдеще. Все пак това зависи и от личното отношение на човек към собственото си тяло и здраве. И пак се връщаме на профилактиката…

Какво за Вас е здравословно? Пиенето на достатъчно вода, чиста храна, какво още?
На първо място бих казал, че грижата за собственото ни тяло. А именно и както вие казахте, пиенето на достатъчно вода, чистата храна, качествен сън, достатъчно почивка и любов!

Автор: Мария Иванова
Снимки: Личен архив

Общо
Борис Николов: Идеята на Юмейхо е да изкорени проблемите, а не да ги потиска
Заглавие
Борис Николов: Идеята на Юмейхо е да изкорени проблемите, а не да ги потиска
Описание
Профилактиката е изключително полезна в забързания начин на живот, а Юмейхо има точно такъв профилактичен ефект, което е гаранция за пълноценен и здравословен живот, казва терапевтът Борис Николов
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker