Новини

Шоколадът и захарта – хомеопатични лекарства

Българската хомеопатия отбезва 20 години с научна конференция

 Шоколадът и захарта – могат да бъдат хомеопатични лекарства и от тях се повлияват най-добре хиперактивни деца и деца с нарушено внимание.

Шоколадът и захарта – могат да бъдат хомеопатични лекарства и от тях се повлияват най-добре хиперактивни деца и деца с нарушено внимание.

Шоколадът и захарта – могат да бъдат хомеопатични лекарства и от тях се повлияват най-добре хиперактивни деца и деца с нарушено внимание. Това заяви в предването на БНТ „Още от деня с Димитър Цонев“ д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати. Тя каза още, че обикновената готварска сол също може да бъде лекарство.
За тези и за други хомеопатични лекове, за конкретни клинични случаи и научни изследвания, които доказват добрите резултатати от прилагането на хомеопатията, ще се говори на научна конференция по хомеопатия на 7 и 8 ноември в столицата. С нея Асоциацията на лекарите хомеопати в България отбелязва своята 20-годишнина.
България е една от 6-те държави, в които хомеопатията е законово легитимирана, съобщи д-р Пачова. За разлика от Германия и Швейцария обаче у нас прегледите при хомеопат и хомеопатичните лекарства не се плащат от Здравната каса. Който реши да избере този вид медицинска помощ, трябва да си плати от джоба.
Въпреки това в последните години в България расте броят на лекарите хомеопати и на хората, които търсят тази алтернатива на традиционната медицина. Най-доброто според д-р Пачова е, че напоследък се подобрява комуникацията между хомеопатите и специалистите, като например кардиолози, гинеколози и др. Така има възможност да се проследи състоянието на пациентите, които се лекуват хомеопатично, и да се докаже ефектът. Д-р Пачова е категорична, че практически хомеопатията може да лекува почти всичко, с изключение на заболявания, които налагат хирургична интервенция. Тя заяви, че опитът показва, че в определени случаи най-ефективно се оказва съчетанието на хомеопатия и стандартна медицина.
Д-р Дора Пачова отхвърли разпространеното мнение, че за да се лекуват хомеопатично, хората трябва да вярват в този метод. „Няма значение дали вярваш или не, научен факт е, че с хомеопатия лекуваме бебета, животни, дори растения, а те не вярват.“- каза д-р Пачова. Тя разкри, че по време на конференцията ще бъдат изнесени интересни научни съобщения за хомеопатията не само в хуманната, но и във ветеринарната медицина, в денталната медицина.

Общо
Шоколадът и захарта – хомеопатични лекарства
Заглавие
Шоколадът и захарта – хомеопатични лекарства
Описание
Българската хомеопатия отбезва 20 години с научна конференция.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker