Новини

ДКЦ „Пълмед“ с нова мамографска система

Препоръчително е жените да преглеждат млечните си жлези посредством ехографско изследване до 40г. възраст

Д-р Алтай Косев.
Нова мамографска система вече работи на територията на ДКЦ „Пълмед“ в Пловдив.

Нова мамографска система вече работи на територията на ДКЦ „Пълмед“ в Пловдив. Апаратурата служи за изследване наречено мамография – образно-диагностичен метод, при който с много ниска доза йонизиращо лъчение се визуализират структурите, изграждащи млечната жлеза. Тя е основен метод, който се използва за скрининг при рак на млечната жлеза при жени на и над 40 годишна възраст. С нейна помощ могат да се визуализират малки лезии, които при физикален преглед от специалист, не биха могли да бъдат опипани.
Универсалната дигитална мамографска система има автоматичен механизъм за контрол на дозата, оборудван е с всички необходими хардуерни и софтуерни приложения. Той облъчва с най-ниска доза радиация в България, което е негово безспорно предимство и е единственият високотехнологичен апарат от този клас, осигуряващ изключително точна и прецизна образна диагностика.
На територията на ДКЦ „Пълмед“ функционират 60 кабинета, в които работят 10 общопрактикуващи лекари и 40 лекари от различни специалности в доболничната помощ.
„Ранното откриване на началните стадии на рака на гърдата чрез скрининг мамография увеличават шансовете за успешно лечение на заболяването. Препоръчително е жените да преглеждат млечните си жлези посредством ехографско изследване до 40г. възраст. След 40- тата си година е желателно прегледът да се осъществява с мамографско изследване веднъж годишно“, препоръчва ТОП специалистът по образна диагностика в област Пловдив д-р Алтай Косев.

Общо
ДКЦ „Пълмед“ с нова мамографска система
Заглавие
ДКЦ „Пълмед“ с нова мамографска система
Описание
Препоръчително е жените да преглеждат млечните си жлези посредством ехографско изследване до 40г. възраст.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker