Новини

Пълмед вече е университетска болница

Болницата предоставя възможност за обучение за студенти по медицина, медсестри и акушерки, и следдипломно обучение по 12 специалности за лекари

Болница Пълмед
Най-голямата и модерна болница на територията на пловдивска област „Пълмед“ вече има статут на университетско лечебно заведение.

Най-голямата и модерна болница на територията на пловдивска област Пълмед вече има статут на университетско лечебно заведение.

Това реши по време на заседанието си днес Министерски съвет. Така в „Пълмед“ от тази есен студенти и докторанти по медицина ще могат да провеждат обучението си. Освен това в структурата ще могат да отидат на следдипломно обучение лекари по 9 специалности. В Пазарджик „Пълмед“ ще предостави както възможност за обучение за студенти по медицина, медсестри и акушерки, така и следдипломно обучение по 12 специалности за лекари.
През юни 2015г. Министерството на здравеопазването акредитира МБАЛ „Пълмед“ като база за практическо следдипломно обучение на лекари. Тогава здравното заведение получи и най-високата акредитационна оценка – отличен, за цялостна медицинска дейност, както и за отделните медицински и други дейности за срок от 5 г.
Болницата е оборудвана с най-ново поколение медицинска апаратура на водещи производители.
В УМБАЛ“Пълмед“ практикуват лекари с дългогодишна практика и с доказани професионални качества,които гарантират високо качество и компетентност на медицинското обслужване.
Специалисти по здравни грижи предоставят качествени общи и специфични сестрински грижи за пациентите. Болницата е база за специализации като предоставя съвременни възможности за обучение на студенти, стажант-лекари, специализанти и специалисти по здравни грижи.
На територията на ДКЦ „Пълмед“ функционират 60 кабинета, в които работят 10 общопрактикуващи лекари и 40 лекари от различни специалности в доболничната помощ.
УМБАЛ“Пълмед“ разполога и с Неотложна медицинска помощ и Спешна помощ. Структурите на болницата имат второ и трето, най-високо ниво на компетентност от Министерство на здравеопазването.
Електронна администрация на здравния процес пести време и гарантира пълнота и коректност на всички данни за състоянието на пациента.

Общо
“Пълмед” вече е университетска болница
Заглавие
“Пълмед” вече е университетска болница
Описание
Болницата предоставя възможност за обучение за студенти по медицина, медсестри и акушерки, и следдипломно обучение по 12 специалности за лекари.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker