Новини

Клиниката по ортопедия в „Софиямед“ с нов ръководител

Проф. Д-р Андрей Йотов е дългогодишен началник на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА

Проф. д-р Андрей Йотов началник на Катедрата по ортопедия
Топ ортопедът проф. Андрей Йотов оглави Клиниката по ортопедия и травматология в болница „Софиямед“!

Топ ортопедът проф. Андрей Йотов оглави Клиниката по ортопедия и травматология в болница „Софиямед“! Дългогодишният началник на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА проф. д-р Андрей Йотов се присъедини към екипа на Университетска болница „Софиямед“.
Проф. Йотов оглави Клиниката по ортопедия и травматология, в чиито екип са и други изявени специалисти у нас като доц. д-р Маргарита Кътева, д-р Бисер Бончев, проф. д-р Любен Стоков.
За присъединяването си към екипа на „Софиямед“ проф. Йотов коментира, че болницата осигурява оптимални условия за работа на високо ниво, както в сферата на класическата ортопедия, така и в перспективни направления, които подлежат на развитие. „Считам, че с успехите на звеното бързо ще стана част от процесите за развитие на перспективни направления в областта на ортопедията и травматологията и по-бързото им утвърждаване“.
Андрей Маринович Йотов е роден на 18.03.1960г. в гр. Орджоникидзе, Русия. Завършва медицина в София през 1983г. Придобива специалност по ортопедия и травматология през 1991г. Работи като: участъков лекар в Здравна служба гр. Обзор (1983 – 1986г.); научен сътрудник в Секцията по спешна травматология на МБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ (1986г.); зав. Клинично отделение в III-та клиника по спешна травматология на МБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ (1992 – 1991г.); началник на II-ра клиника по ортопедична травматология на МБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ (1999-2006г.); научна и образователна степен „доктор по медицина“ (1997г.); старши научен сътрудник II степен (1998г.); научна степен „доктор на науките“ (2011г.); професор (2012г.).
Завършил МА ВМИ-София през 1983 г. От 1986 г. работи в НИСМ „Н.И.Пирогов”, където преминава от научен сътрудник до старши научен сътрудник ІІ ст. и завеждащ IIтравматологична клиника. От 2006 г. до момента е началник Катедра „Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия” на ВМА. Защитил е кандидатска дисертация за лечение на счупванията на бедрената кост и докторска дисертация за хирургично лечение на счупванията на таза и ацетабулума. Специализации и курсове в САЩ, Швейцария, Холандия, Германия, Франция, Испания, Италия, Словения. Лектор на студенти, стажанти и специализанти в България. Лектор и инструктор в международни курсове по хирургично лечение на счупванията в Швейцария, Гърция, Словения, Турция, Малта.
Членува в Български лекарски съюз, Българска асоциация по ортопедия и травматология (БОТА), Европейска федерация по ортопедия и травматология (EFORT), AOAlumniandAOTrauma– България. Бил е председател на Софийското дружество по ортопедия и травматология и зам.-председател на БОТА. Зам. главен редактор на сп. „Ортопедия и травматология”, член на редколегиите на сп. „Медицински преглед” и „Rp. Ортопедия”.
Автор и съавтор е на 260 научни труда, от които 93 в чужбина: 2 дисертации, 3 монографии, 110 публикации в списания и сборници, 143 доклада.
Проф.д-р Андрей Йотов специализира в оперативното лечение на счупванията на таза, интрамедуларна фиксация на фрактурите, вътреставни счупвания, ендопротезиране на големи стави, реконструктивни околоставни операции, открити и огнестрелни поражения.

Общо
Клиниката по ортопедия в „Софиямед“ с нов ръководител
Заглавие
Клиниката по ортопедия в „Софиямед“ с нов ръководител
Описание
Проф. Д-р Андрей Йотов е дългогодишен началник на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker