Новини

Днес е Световният ден на недоносените бебета

Преждевременното раждане е сериозен проблем по целия свят, от който биват засегнати ежегодно около 15.1 млн бебета

По-голяма вероятност за недоносване има при момченцата, като те са и по-предразположени към инфекции и усложнения.
На 17 ноември отбелязваме Световния ден на недоносените бебета, акцентирайки върху техните нужди и усилията, които се полагат за оцеляването им на регионално, национално и международно ниво.

На 17 ноември отбелязваме Световния ден на недоносените бебета, акцентирайки върху техните нужди и усилията, които се полагат за оцеляването им на регионално, национално и международно ниво. Преждевременното раждане е сериозен проблем по целия свят, от който биват засегнати ежегодно около 15.1 млн бебета. За недоносеното дете е от жизнено важно значение грижата, която ще получи веднага след раждането си и достъпа до качествени медицински услуги. Новородените са уязвими, но недоносените деца са още по-уязвими, със сериозна опасност от увреждания и смърт още в първите минути от своето раждане. По-голяма вероятност за недоносване има при момченцата, като те са и по-предразположени към инфекции и усложнения.
За да се намали броят на преждевременните раждания и броят на смъртността сред недоносените бебета и за да се намали процентът на уврежданията сред недоносените – е необходимо да се говори за проблемите и хората, както и специалистите да бъдат възможно най-информирани.
Това, което всеки може да направи, за да отбележи Световният ден на недоносеността (17 ноември) е:
1. Да се информирате обстойно за рисковете от преждевременно раждане, както и за симптомите, по които да разпознаете едно такова раждане. Да научите как бихте могли да го предотвратите. Да споделите с приятели, познати и роднини това, което сте научили.
2. Ако преждевременното раждане е вече факт за вас или ваш близък, информирайте се за това какво следва от тук нататък, какво е важно да се направи за бебето, какви са профилактичните прегледи, които трябва да се направят, от каква  рехабилитация се нуждаят тези бебета.
3. Да изпратите всичките си положителни мисли към недоносените бебета и техните родители, които в този момент се борят за правото си на живот и щастие.
4. Можете да подкрепите нашите инициативи, които са изключително насочени към превенцията от преждевременно раждане и подкрепата на недоносените бебета и техните семейства. Как можете да ни подкрепите – вижте тук.
5. Можете да посетите фейсбук страницата на Световния ден на недоносеността и да споделите със своите приятели. Там има истории от цял свят, но може да споделите и своята.
6. Разкажете вашата история.

Общо
Днес е Световният ден на недоносените бебета
Заглавие
Днес е Световният ден на недоносените бебета
Описание
Преждевременното раждане е сериозен проблем по целия свят, от който биват засегнати ежегодно около 15.1 млн бебета.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker