НовиниХранене и спорт

Първата еко пекарна в Русе отвори на Централен пазар

Закуските и хлябът се произвеждат в истинска пещ с дървесен материал

Модерната пекарна отвори официално врати
Модерната пекарна отвори официално врати

Модерна еко пекарна за производство на закуски и хлебни изделия, приготвени на истинска пещ, в която се използва дървесен материал за горене, отвори врати на Централен общински пазар в Русе. Работещите в обекта споделят, че еко пекарната дава неповторим вкус на всичко приготвено в нея и освен че се използват стари оригинални рецепти от нашия край, също така тук се приготвят и закуски, срещани в Германия и Турция.
В пекарната може да намерите няколко вида пърленки – със сирене, кашкавал, мини пърленка със сирене или кашкавал; понички с крем и шоколад; различни видове класически закуски като сиренарки, маруся, принцеси, кифли с мармалад и шоколад. Впечатление правят гевреците – пълнозърнест, царевичен, както и традиционните със сусам, козуначен, варен. Само тук ще намерите баница със спанак, месо, картофи /пататник/; вита баница, гюзлемета /баница на сач/, плетеници, както и позабравените от детството милинки на топки.

Първата еко пекарна в Русе
Първата еко пекарна в Русе

Ако мислим за здравето си отговорно, това е обектът, който ще ви гарантира, че при приготвяне на закуските се използват брашно, сирене и други продукти от регионални наши производители, доказали качеството на продуктите си и това, заедно с технологията за печене на пещ на дърва, ще ви даде здравословно хранене в едно с един неповторим вкус, убеден е управителят на „Общински пазари” Кунчо Кунчев.
И допълва, че само тук може да намерите традиционната позната ни баничка, приготвена ръчно, без използването на мазнина. Това дава уникален вкус на познатите ни и предпочитани закуски.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker