Новини

Женският оргазъм – 6 медицински ползи

Медицинските ползи от женския оргазъм са доказани

Медицинските ползи от женския оргазъм са доказани
Медицинските ползи от женския оргазъм са доказани

Излишно е да ви убеждаваме в тезата, че оргазмът е полезен за здравето, особено за женското здраве. Учени са доказали, че колкото повече оргазми получавате, толкова по-добре, защото това влияе пряко и на хормоналния баланс.
При липса на партньор, мастурбацията е добър начин да поддържате психичното си здраве. Причините са очевидни – можете да имате оргазми колкото пъти искате на ден и когато искате. Иначе казано – не зависите от партньор. Оргазмите, получени по време на секс, обикновено са по-хубави, но понякога човек трябва да има и резервен план. Ендорфинът след оргазъм е достатъчен, за да успокои нервите и да се почувствате по-добре.

Знаете ли обаче, че има и медицински ползи, свързвани с оргазмите? Представяме ви 6 от тях:

1. Оргазмите регулират менструацията

Оргазмите стимулират повишаването на кръвоснабдяването на органите в областта на таза и по този начин доставят всички хранителни вещества точно там, където са необходими. Много по-вероятно е жените, получаващи оргазъм веднъж седмично, да имат редовен и месечен цикъл, отколкото тези, които държат краката си затворени, а ръцете скръстени.

2. Оргазмите ви правят щастливи

Оргазмът може да ви потопи в състояние на дълбока релаксация и спокойствие. След оргазъм е много по-лесно да се отпуснете и да заспите спокойно след напрегнат ден. Освен това високото ниво на ендорфин изхвърля кортизола от тялото, което също е от голямо значение за спокойствието. Кортизолът е хормон, който причинява възпаления в организма и може да доведе дори до подуване на корема – нещо, което така или иначе е проблем при повечето жени.

3. Оргазмите ви правят по-здрави

Оргазмите могат да повишат нивото на хормона дехидроепиандростерон в организма, който има най-различни положителни ползи а здравето. Той подобрява паметта, мозъчната функция и според проучванията – дори може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен това благодарение на този хормон, кожата ви засиява.

4. Оргазмите ви карат да изглеждате по-млади

Редовните оргазми могат да направят така, че да изглеждате с десетина години по-млади. Разбира се, добрият сън също помага да изглеждате по-млади, но за най-добри резултати, балансирайте двете удоволствия.

5. Оргазмите облекчават болката

Благодарение на оргазма, в тялото се отделя окситоцин, който се състои от 9 аминокиселини, които действат като природно обезболяващо. Този аналгетичен ефект може да разсее главоболието, да направи менструалните спазми по-безболезнени и дори да намали болката при раждане. Някои жени получават неволен оргазъм по време на раждане, но само в случай, че са се отказали от епидуралната упойка.

6. Оргазмите помагат за детоксикация на организма

Повишеното кръвоснабдяване може да предизвика цялостен лимфен масаж, който помага на естествения процес на детоксикация на организма и намалява напрежението в мускулите, отговорни за важни функции, като храносмилането. И не забравяйте най-важното – оргазмите са приятни за всички, позволявайте си ги по-често!

Източник: www.mamatatkoiaz.bg

Женският оргазъм - 6 медицински ползи
Медицинските ползи от женския оргазъм са доказани
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker