Новини

Когато сърцето обича се случват чудеса…

Когато сърцето обича се случват чудеса...
Когато сърцето обича се случват чудеса…

„МЕДИКА КОР” награди победителите в творческия конкурс: Сърцето обича.

Церемонията по тържественото награждаване се състоя в кафе-библиотека „Буда Хаус“. Интересът към конкурса беше голям. В трите категории – литературна творба, приложно и изобразително изкуство взеха участие автори от Русе, Пловдив, Ловеч, Велико Търново и др. Победителите бяха отличени от жури в състав: Ралица Маринова – редактор в БНТ, д-р Дарко Стояновски от СБАЛК „МЕДИКА КОР” и графичен дизайнер – Петя Димитрова.
Пътят на сърцето и любовта бяха основните теми, засегнати в произведенията. Преобладаващата част от участниците бяха в зряла възраст, но в конкурса взеха участие и редица млади автори, една от които 14-годишната Анабела Цанкова. В своя разказ „Сърцето обича”, класиран на първо място, младата авторка среща две сърца. Приближило края на своя житейски път голямото и мъдро сърце съветва младото, „познало само светлината“ следното – „Единственото което иска твоето сърчице и всяко друго на тази Земя е да бъде обичано… това е тайната… И когато сърцето обича започват да се случват чудесата!”. Второто място в категория литературна творба зае Йорданка Анчева, а третото – Маргарита Василева от Ловеч.


Победителите в категория приложно изкуство са: Елица Миланова – на първо, Величка Ганчева – на второ и Добра Ангелова – на трето място.
Първото място в „изобразително изкуство“ зае Станка Неделчева, а второто – младата студентка Микаела Янчева.
А специалната награда „Творческо сърце“ се връчи на г-н Орлин Дяков за творбата му „Срещата“.
Отличените творби ще бъдат изложени в кардиологичната болница, която от средата на лятото е с нов адрес, на 3-ия етаж на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ”.

Събитието завърши с беседа
Събитието завърши с беседа

Събитието завърши с беседа на тема „Превенция на сърдечно-съдовите заболявания през есента“, водена от д-р Дарко Стояновски от кардиологична болница „МЕДИКА КОР“. В изготвената презентация специалистът наблегна на превенцията на сърдечно-съдовите заболявания и сложи акцент върху здравословния начин на живот и хранене. Редовно проследяване на кръвното налягане, контрол на холестерола, избягване на тежки физически натоварвания бяха съветите, отправени към гостите. Посетителите получиха и хранителна пирамида, която ежедневно да им напомня за ролята на здравословното хранене.

Общо
Когато сърцето обича се случват чудеса...
Заглавие
Когато сърцето обича се случват чудеса...
Описание
„МЕДИКА КОР” награди победителите в творческия конкурс: Сърцето обича.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker