Новини

Краставици: Многофункционалния зеленчук

Краставиците са част от семейството на кратуните, наречени Cucurbitaceae. Има три основни разновидности на краставици, без семена, мариновани и нарязани. Обикновено се консумират сурови или мариновани. Листата, стъблото и семената се използват в азиатските кухни. Тя също така лесно се използва в козметичната индустрия за лосиони, сапуни, шампоани и аромати. Този зелен зеленчук няма да навреди на талията ви, тъй като в една чаша резенчета краставица има около 16 калории и 4 грама въглехидрати, като има само 2 грама захар. За да се увеличи максимално хранителната стойност, краставиците не трябва да се белят, когато се ядат.

За да се увеличи максимално хранителната стойност, краставиците не трябва да се белят, когато се ядат.

Краставиците имат множество предимства. Те са с високо съдържание на хранителни вещества с витамин С, К, магнезий, калий и манган. Те са 95% вода и някои хора получават до 40% от приема на вода от храните, които ядат. Правилното хидратиране е важно за много здравословни аспекти и между фибрите и водата на този зеленчук може да се помогне за един по редовен стомах. Това насърчава детоксикацията и загубата на тегло. Те също съдържат антиоксиданти, които помагат да блокират свободните радикали. Това може да помогне за намаляване на риска от рак, проблем с белия дроб, сърцето и автоимунни заболявания. Някои изследвания показват, че те също могат да намалят нивата на кръвната захар.

Има и някои други интересни приложения на краставицата. Когато огледалото се замъгли след един по – горещ душ, опитайте да натъркате с краставица огледалото, за да виждате отново ясно. Те също могат да помогнат да се отървете от същества в градинската почва. Те могат да се използват и за стягане и здрава кожа. Някои твърдят, че се отърват от целулита. Те също така могат да предотвратят махмурлук, ако се ядат преди лягане, след като сте приели твърде много алкохол. Те могат да се използват за полиране на обувки. Краставицата, когато се държи на върха на езика, може да помогне за намаляване на лошия дъх, когато ментовите бонбони или дъвките не помагат. Те също могат да премахват пастели и моливи от стените, което е удобно, ако има малки деца наоколо. Краставиците също почистват неръждаемата стомана наистина добре. Изглежда да имаш краставица под ръка (ВИНАГИ) е чудесна идея. Говорим за универсален зеленчук.

Краставиците лесно се добавят към диетата ви и достъпът до тях е лесен. Те могат да се консумират сурови, да се добавят към сандвич, да се попарят с вода, да са мариновани, да се ядат с козе сирене (популярна комбинация) или да се използват за приготвяне на студена салата от краставици. Яденето на краставици и използването им за други цели, свързани с кожата или красотата, е чудесно и лесно допълнение за използване. Изборът на здравословна храна и лекарствата в домашни условия спестява пари, и в същото време е и удобно и приятно.

Общо
Краставици: Многофункционалния зеленчук
Заглавие
Краставици: Многофункционалния зеленчук
Описание
Краставиците имат множество предимства. Те са с високо съдържание на хранителни вещества с витамин С, К, магнезий, калий и манган.
Автор
Публикувано от
Здрве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker