Новини

Започва информационна кампания „На пчелите с любов“

Открива се в Деня на пчеларя в София с два документални филма

Днес е Денят на пчеларя и това е повод за официален старт на информационната кампания „На пчелите с любов“, която се организира от Националното сдружение на жените пчелари.
Днес е Денят на пчеларя и това е повод за официален старт на информационната кампания „На пчелите с любов“, която се организира от Националното сдружение на жените пчелари.

Днес е Денят на пчеларя и това е повод за официален старт на информационната кампания „На пчелите с любов“, която се организира от Националното сдружение на жените пчелари и от сдружение „Щипка“. Тя ще започне с „пчелен“ киномаратон в София, на който ще бъдат показани два от най-популярните в Европа и САЩ филми, посветени на темата – „Изчезването на пчелите“ и „Повече от мед“ .
Всеки, който се интересува от екология, може да научи от филмите кои са причините за изчезването на медоносните пчели, какви са страшните последствия за екосистемата, вкл. и за човека, какви са ползите от пчелите и как можем да ги опазим.
„Изчезването на пчелите“ ще се прожектира на 10 февруари в Културен център G8 от 19,30 часа, а входът е свободен. Той е създаден през 2009 г. от Maryam Henein и George Langworthy. Документалният филм е остър поглед към икономическите, политическите и екологичните последствия от изчезването на пчелите в световен мащаб.
Втората лента ще бъде показана същия ден в Дома на киното от 16,30 часа и на 11 февруари в кино „Одеон“ от 18,30 часа срещу билет от 5 лева. В „Повече от мед“ режисьорът Маркус Имхоф, в чието семейство пчеларството е традиция, разнищва проблема с изчезването на медоносните насекоми, като посещава 3 континента и разговоря с различни пчелари. Имхоф търси и възможните решения. Филмът показва удивителни детайли от живота на кошерите, обрисува изключителната природа на социалната структура на пчелите.
Целта на инициативата „На пчелите с любов“ е да обедини усилията на различни организации за превенция и опазване на медоносните пчели в България. Да не забравяме, че още Алберт Айнщайн прогнозира, че ако пчелите измрат до една, на човечеството ще му останат само още 4 години живот.
Волята за промяна към по-добро, заличаване на лошите практики и получаването на отговори ще постави добро начало към търсене на трайно решение на проблемите, пред които изправяме, с нашите действия или бездействия, пчелите, коментират пчеларите и природозащитниците. Самите организатори на прекрасната кампания могат да бъдат открити след 11 часа във „В кошера“, на ъгъла на ул. „Ангел Кънчев“ и бул. „Патриарх Евтимий“.

Общо
Започва информационна кампания „На пчелите с любов“
Заглавие
Започва информационна кампания „На пчелите с любов“
Описание
Открива се в Деня на пчеларя в София с два документални филма.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker