Новини

22 март Ден на водата

Безплатни уроци по аква практики във фитнес център „Ориндж“

 22 март е Ден на водата.
22 март е Ден на водата.

22 март е Ден на водата. По този повод днес от 12 часа в Парадайз център в София ще се състои церемония по връчване на призовете на младежкото гражданско движение „Син клъстер“, което е част от Международния воден мост, който работи за етично поведение към този незаменим, но изчерпаем ресурс – водата.
Спектакълът е посветен на сертифицирания от ООН форум„Водата за глобално здраве –Wellness за всеки“. Международният формат е официално събитие от Световната кампания „Ден на водата“ за устойчиво развитие. Сподвижниците на форума споделят идеята за здравословен начин на живот и за отговорна употреба и управление на питейната вода.
В спектакъла в софийския МОЛ ще участват мажоретки от Националната спортна академия, с призови места от редица международни състезания. Цигуларката Виктория Василенко и студенти от Нов български университет ще изпълнят на живо различни музикални произведения в стиловете джаз, фолклор и класическа музика.
Същия ден от 15.00 до 16.00 часа във фитнес център „Ориндж“ ще има отворени врати с безплатни уроци по Аква практики. Международната кампания в България ще се проведе под формата на онлайн събития от 19 до 23 март 2015 г. и ще може да се гледа по целия свят на живо в интернет чрез интерактивната платформа: globalwaterhealth.org.
На 22 март правителства и международни организации потвърждават, че чистата вода е живот и нашият живот зависи от това, как защитаваме качеството на водата. Целта е да се повиши общественото съзнание и култура, за да се ускори изпълнението на една от целите на развитието за този век – намаляване наполовина на броя на хората без достъп до чиста вода и канализация до 2015 г. Инициативата за празнуване на Световния ден на водата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Генералната асамблея на Обединените нации определя 22 март да се чества като Световен ден на водата. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.
Всяка година честването на Международният ден на водата е свързано с определен аспект на прясната вода.

Общо
22 март Ден на водата
Заглавие
22 март Ден на водата
Описание
Безплатни уроци по аква практики във фитнес център „Ориндж“
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker