Новини

Mладежи се включиха в проекта „Здравословие“

Каратисти проведоха кампания за здравословен начин на живот

С активности в няколко града в България СК „Ипон“ и ММС реализираха проект, насърчаващ здравословния начин на живот сред младите

С открити обучения, демонстрации, информационна кампания и срещи с младежи СК „ИПОН” Карате-До Шотокан и Министерството на младежта и спорта реализираха проекта „Здравословие“ в градовете София, Банско, Разлог, Дупница и Благоевград.

Тази година целта на активностите, към които клубът по Карате-До Шотокан традиционно привлича младежи от различни градове в България, бе да насърчи воденето на качествен начин на живот като комбинация от здравословно хранене, физическа активност през свободното време и социално отговорно поведение.

„Все по-дигитализиращият се свят е тенденция, която прави бизнес и административни процеси по-ефективни, но в същото време засилва факторите, насочващи младежите към вредни навици на живот, които влияят негативно на физическото и психическото им развитие.“ Това  коментира Александър Славков, президент на СК „Ипон“ по време на Кръгла маса, проведена в София през юли. На нея бяха обсъдени тенденции като все по-дълготрайното заседяване пред електронните устройства в затворени помещения, както и потреблението на съдържание през социалните мрежи, промотиращо рискови за здравето стоки и услуги.

С цел да противодейства на тези тенденции и да насърчи младежите да прекарват повече време на открито в спортни дейности, да подхождат с внимание към режима си на хранене и към начините за пълноценно общуване, СК „ИПОН“ проведе редица активности, както с трениращи в клуба младежи, така и с техни връстници, които не се занимават професионално със спортни дейности.

От 16 до 23 август клубът по Карате-До Шотокан събра в Банско 20 младежи от СК „ИПОН“ за открито обучение с демонстрации,  насърчаващи пълноценния начин на живот, холистичния подход към здравето и практикуването на спорт като средство за развитие на личностни компетенции.  

В Разлог, Дупница и Благоевград бяха реализирани информационни кампании чрез публични събития за популяризиране на различни възможности за спорт в свободното време като алтернатива на рисковото поведение, както и чрез разпространение на полезни материали, свързани с ползите от правилния режим на хранене и пълноценните начини на взаимодействие в приятелска и социална среда.

В началото на септември информационната кампания по проект „Здравословие“ бе разгърната и в три парка в София /Северен парк, Природен парк „Витоша“ и  Западен парк/.  

В рамките на цялата реализация на проекта СК „ИПОН“ в сътрудничество с Министерството на младежта и спорта цели изграждане на устойчиви навици сред младежите за отговорно отношение към собственото им физическо здраве, социално поведение и благосъстояние, както и за намаляване на негативните тенденции сред новото поколение.

Дългосрочната цел е възпитаване в ценности, които насочват младежите да откриват правилното „поле за изява“, развиващо техните физически, психически и социални умения и таланти, както и амбицията сами да инициират проекти с позитивно въздействие сред връстниците им.

Общо
Mладежи се включиха в проекта „Здравословие“
Заглавие
Mладежи се включиха в проекта „Здравословие“
Описание
Каратисти проведоха кампания за здравословен начин на живот.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker