Новини

Маслен извлек от жълт кантарион

Успокоява вътрешни и външни болести

Маслен извлек от жълт кантарион.
Маслен извлек от жълт кантарион.

За да си приготвите маслен извлек от жълт кантарион, той трябва да е добре разцъфтял. Ще ви трябва и зехтин спрямо количеството на кантариона.
Откъсват се цветчетата на кантариона и се поставят в буркан, но трябва да са добре затиснати. След това отгоре се заливат плътно със зехтин. Бурканът се захлупва с надупчена капачка, за да диша, или с надупчена оризова хартия, и се оставя за около 40 дена на слънце, докато тинктурата не стане буквално кървавочервена на цвят. След това се прибира и се съхранява в хладилника.
Масленият извлек спокойно може да трае цяла година. Отгоре се образува капаче от мухъл, което лесно се премахва, докато се стигне до кървавочервената лечебна субстанция.
Жълтият кантарион помага при много случаи:
-има впечатляващо противовъзпалително действие
– помага срещу червен вятър,срещу сериозно изгаряне
– срещу упорити рани
– срещи херпес
– ухапвания от насекоми
– дори ако намажете бузата си там, където ви боли зъб, болката ви стремглаво намалява – алергии на кожата
– спортни травми
– масленият извлек от жълт кантарион и компресите с него действат охлаждащо и облекчават кръвоизливи, навяхвания, изкълчвания.
– Използва се също и против колит. Пие се по 1 с.л. 3 пъти дневно, 20 минути преди хранене.
– Има и леко разхлабително действие
¬ – Под формата на капки при инфекции и болки в ушите илишум в ухото.
– Външно жълтият кантарион помага за лечение на рани, наранявания, охлузвания. Той има силно противомикробно и регенериращо действие и помага за бързото заздравяване на външните наранявания.
Това масло успокоява още различни вътрешни и външни болестни възпаления при човека и животните, изцерява опасни рани (язви), успокоява болките при изгаряне, попарване, лекува ужилване, порязване, ревматизъм, даже премахва и колики.
Смесен жълтият кантарион с мед (в пропорция 1:3) се прилага при предменструален синдром за премахване на болки, спазми, слабост и хипотония – по една чаена лъжичка два пъти дневно, след това се пие горещ чай.
Компресите с червено масло имат обезболяващо, разнасящо, противовъзпалително и регенериращо действие, поради което ги прилагат при мастити, мастопатии, нацепени зърна при кърмачки.
Маслото от жълт кантарион има пагубно въздействие на патогенните микроорганизми, устойчиви на действието на антибиотици. Но истински ненадминати по своята ефективност са качествата на Жълтия кантарион против травми и изгаряния, при ревматични заболявания и подагра както и регенериращата му способност. Червеното масло е ефективно също при травми, рани, синини, загнояване, продължително незарастващи рани и херпес.

Общо
Маслен извлек от жълт кантарион
Заглавие
Маслен извлек от жълт кантарион
Описание
Успокоява вътрешни и външни болести
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker