Новини

Един родител направи барокамера в дома си, за да помогне на детето си

В България има само в София, Варна и Бургас

В един български дом в Пазарджик има барокамера.
В един български дом в Пазарджик има барокамера.

В един български дом в Пазарджик има барокамера. Да, тя не е разположена в лечебно заведение или в козметичен салон. Не е внесена и от чужбина, а е собственоръчно изработена от един баща, които е вложил всичките си сили в нея, за да помогне на сина си, който страда от аутизъм.
Бащата се казва Петър Кондев. Преди да се заеме със съоръжението, е изчел доста литература по въпроса, разговарял е и с броящите се на пръсти специалисти, които работят с барокамера у нас. Мотивира го благотворният ефект, който дишането на кислород под налягане има върху сина му.
Семейството разбира от социалните мрежи за лечението с барокамера. Има късмет, тъй като човек с голямо сърце им предоставя своята, която те монтират в дома си, но тя е без кислород и с ниско налягане. Синът им преминава около 50 сеанса и започват да се забелязват подобрения, които при здрави деца вероятно няма да бъдат толкова явни.
След това разбират, че такова съоръжение с кислород има във Варна. Цялото семейство заминава за там и се посвещава на лечението на детето. След първите 25 сеанса започват да губят надежда, защото нещата сякаш не се получават. Бащата обяснява, че обикновено след 5-10 сеанса има видими резултати. Но се оказва, че в техния случай са нужни малко повече време и повече процедури. В цяла България барокамери има само в София, Варна и Бургас.
Няколко месеца по-късно разбират, че и в София има барокамера. Синът им Емил преминава още 45 сеанса. И така родителите се убеждават, че това е подходящото лечение за тяхното дете.
И така бащата посвещава времето си да направи барокамера в собствения си дом. Преди това се опитва да убеди специалисти от областта да изградят съоръжението, от което могат да се възползват още много хора. И след като те не са достатъчно заинтересовани, той се заема с тази задача, макар че не е специалист в тази област. Сега вече, може да се каже, че се е специализирал, защото не престава да чете по въпроса.
Терапията с барокамера не е популярна в нашата страна, защото попада в категорията на нетрадиционната медицина. В много други страни обаче не е така. На Острова, например, има 57 барокамери – по една във всяка област. Използват ги хора с множествена склероза, на които специалисти са им препоръчали да правят от 300 до 500 сеанса годишно.
Дишането на кислород под налягане може да лекува много неща. Когато налягането е повишено, кислородът се разтваря в кръвта в пъти по-добре. Хемоглобинът го разнася до всяка клетка, разтваря го във всяка тъканна течност. Постигайки това ниво на увеличен кислород в живите клетки, той достига до места, до които иначе не би стигнал, включително нокти, кости, мозък, сърце, рани. Кислородът се явява основен стимул на клетката за растеж и развитие.
Ще си зададете въпроса какво лекува едно такова съоръжение. Петър дава пример с дъщеря си, която си порязва ръката на счупена чаша. При нея обаче раните зарастват много трудно. Момичето обаче прекарва два сеанса в барокамерата с брат си и от раната не остава и следа. Това е най-видимият резултат от барокамерата. Хората могат да използват съоражението и при тежки счупвания, при вътрешно и външноразкъсни рани, обяснява още бащата. Скоро от барокамерата ще могат да се възползват и други хора.

Общо
Един родител направи барокамера в дома си, за да помогне на детето си
Заглавие
Един родител направи барокамера в дома си, за да помогне на детето си
Описание
Терапията с барокамера не е популярна в нашата страна, защото попада в категорията на нетрадиционната медицина.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker