Новини

Осем олимпийски медалисти се събраха в Русе за ден

Шест от олимпийските шампиони бяха в Русе за откриването на тежкоатлетическия турнир
Шест от олимпийските шампиони бяха в Русе за откриването на тежкоатлетическия турнир

През уикенда Русе беше наситен със спортни събития от висок ранг.

Това е още едно доказателство, че неслучайно през миналата година Русе беше избран за Европейски град на спорта. В съботния ден се проведе ролерфест с участници от цялата страна, турнир по вдигане на тежести, „Русенски легенди“ – международен турнир по борба, както и национален турнир по спортни танци за купа „Русе“.

Това доведе до истинско нашествие от съзвездие на олимпийски, световни и европейски шампиони. Шестото издание на турнира по вдигане на тежести беше домакинствано от Тежкоатлетически спортен клуб Русе и неговият президент доц. д-р Кирил Панайотов, а съдействие при организацията оказаха от Община Русе.

Официалният старт на турнира бе даден от кмета на Русе Пламен Стоилов. Сред официалните гости бяха двукратният олимпийски шампион Нураир Нурикян, най-титулуваният български щангист Янко Русев, медалистите от Олимпийски, Световни и Европейски първенства Алан Цагаев, Румен Александров, Йордан Митков, Нено Терзийски, Стефан Топуров и Севдалин Маринов. Към тях се присъединиха старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов и генералният секретар на федерацията по щанги Борислав Гидиков.


Изключително оспорвано премина състезанието през целия ден. 80 млади щангисти се включиха в надпреварата. Със свой представители участваха домакините от ТСК – Русе, водени от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, клуб „Родопа” – Смолян воден от олимпийският медалист Величко Чолаков,  клубът от Бургас, който се води от световният и олимпийски шампион Георги Марков, както и отборите „Добруджа“ – Добрич, „Титан“ – Варна, „Черно море“ – Варна, „Самсон“ – Сопот, „Калофер“ – Карлово, „Асеновец“ – Асеновград и „Стоте войводи“.  В отборното класиране, ТСК – Русе завоюва купите и в четирите възрастови групи.

Двама олимпийски шампиони подкрепиха и "Русенски легенди"
Двама олимпийски шампиони подкрепиха и „Русенски легенди“

Още двама олимпийски медалисти се включиха в откриването на турнира „Русенски легенди“, който също беше официално открит от кмета Пламен Стоилов. На събитието в зала „Дунав“ присъстваха почетният председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов и генералният секретар на федерацията по борба Валентин Райчев – и двамата олимпийски шампиони.

В надпреварата участваха състезатели от Румъния и Молдова, както и от 30 български клуба.

„Русенски легенди“ се провежда в чест на звездите на тепиха Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра, Валентин Савов.

Организатори на събитието бяха клуб „Юнак-Локомотив“, Българска федерация по борба и Община Русе.

Общо
Осем олимпийски медалисти се събраха в Русе за ден
Заглавие
Осем олимпийски медалисти се събраха в Русе за ден
Описание
През уикенда Русе беше наситен със спортни събития от висок ранг.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker