Новини

Пакет от 4 изследвания, насочващи за Covid – 19, предлага лаборатория „Здраве“

От края на март лаборатория „Здраве“ пусна пакет от кръвни изследвания, които ще насочват лекарите към диагностициране на пациенти с Kovid-19

От края на март лаборатория „Здраве“ пусна пакет от кръвни изследвания, които ще насочват лекарите към диагностициране на пациенти с Covid-19.  Пакетът включва четири вида изследвания: пълна кръвна картина, CRP изследване, D-димер и феритин, уточни управителят и собственик на лаборатория „Здраве“ д-р Розина Мирчева. Тя добави, че този вид изследвания могат да насочат лекарите дори и без направата на сигурния тест, известен като PCR/полимераза верижна реакция/.  Инициативата на русенската частна лаборатория е базирана и на мнението на началника на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски, който е коментирал значението на този вид изследвания по време на  свой брифинг.

Пакетът от четири изследвания се препоръчва при хора с температура над 38 градуса и особено при хора, които идват от страни с епидемична обстановка. Паралелно с извършването на пакета, лабораторията има готовност да прави и бързи тестове за откриване на антитела, но само при пациенти, прекарали остро респираторно заболяване в продължение на повече от десет дни или са имали този проблем преди 1-2 месеца, подчерта още д-р Мирчева.

Резултатите от пакета изследвания, както и от бързия тест, излизат в рамките на един ден. Цената на пакета е около 40 лв., а на бързия тест  30 лв., уточниха от лаборатория „Здраве“.

Валя Караджова     

Общо
Пакет от 4 изследвания, насочващи за Covid - 19, предлага лаборатория „Здраве“
Заглавие
Пакет от 4 изследвания, насочващи за Covid - 19, предлага лаборатория „Здраве“
Описание
От края на март лаборатория „Здраве“ пусна пакет от кръвни изследвания, които ще насочват лекарите към диагностициране на пациенти с Covid-19
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker