Новини

Пламен Нунев: Отделете време да се обичате и да споделяте

Депутатът от ГЕРБ впечатли политически лидери в Скопие с реч за моралните ценности

Присъстващите лидери в залата почетоха паметта на Трайковски
Присъстващите лидери в залата, сред които и Пламен Нунев, почетоха паметта на Борис Трайковски

Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, да споделяте. С тези думи народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев впечатли политически лидери от балканските страни, присъствали на отбелязването на 10 години от смъртта на президента Борис Трайковски в Скопие. По време на 5-ия международен форум за политически лидери от всички балкански страни, Нунев е бил придружен от колежките си от ГЕРБ Лиляна Павлова и Светла Боянова, както и от д-р Мария Каназирска – Василев и съпругът й проф. Петър Василев. Именно Каназирска подбира българите, които от 1991 г. са гости на молитвената закуска на американския президент, на която Нунев бе гост за трета поредна година.

Пламен Нунев в Скопие
Пламен Нунев в Скопие

Форумът в Скопие е организиран от най-влиятелната жена в Македония – Вилма Трайковска, съпруга на уважавания бивш президент, загинал в самолетна катастрофа, от фондация „Борис Трайковски” и Комисията за отношения между религиозните общности и групи.

„Да бъдеш президент и свещеник е едно и също нещо. Както свещеникът обединява народа,  така и президентът трябва да обединява хората от различен произход и с различно мнение. Истинският лидер трябва да води хората”, заявила Трайковска. Като продължение на нейните думи е прозвучало и изказването на Пламен Нунев, който изненадал аудиторията не с лекция на тема „Сигурност”, а с акценти върху моралните ценности в днешно време.

Нощно Скопие
Нощно Скопие

„Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме по-широки магистрали, но по-тесни възгледи. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често”, обърнал се Нунев към аудиторията, която бурно аплодирала изказването му. Народният представител накарал политиците да се замислят и върху факта, че – „Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем със съседа си”.

Нунев завършил речта си с още един цитат на великия Джордж Карлин. „Във времето на бързото хранене, лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и повърхностните връзки… Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете. Защото животът не се измерва с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни”.

Мария Иванова

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker