Новини

Скринингови прегледи с нова дигитална мамографска система в Русе

УМБАЛ-Русе получи термо легло за недоносени деца като дарение

Дигитална мамографска система.
Универсалната дигитална мамографска система има автоматичен механизъм за контрол на дозата, оборудван е с всички необходими хардуерни и софтуерни приложения.

В „Медицински център – Русе“ ЕООД вече се правят високоспециализирани скринингови и диагностични мамографии с дигитален мамограф MAMMOMAT Inspiration на SIEMENS. Универсалната дигитална мамографска система има автоматичен механизъм за контрол на дозата, оборудван е с всички необходими хардуерни и софтуерни приложения. Той облъчва с най-ниска доза радиация в България, което е негово безспорно предимство и е единственият на територията на Североизточна България високотехнологичен апарат от този клас, осигуряващ изключително точна и прецизна образна диагностика.
„Медицински център – Русе“ ЕООД има сключен договор с Районната Здравна каса, като за амбулаторни мамографски изследвания пациентките могат да бъдат насочвани от личните лекари с направление за профилактични прегледни и от специалисти, работещи в извънболничната помощ.
За информация и записване: Отделение по образна диагностика, ул. „Независимост“ №2, тел.: 0888/830469; 082/887205; 082/887482.
УМБАЛ-Русе АД получи дарение от Фондация „Нашите недоносени деца“. Дарението е термо легло за недоносени деца, Дрегер, Бебитерм 8000, на стойност 3 600 лв.
Термо леглото се използва за недоносени деца при адаптирането им от кувьоз към нормално легло. То поддържа топлинен комфорт от порядъка на 35 до 37 градуса температура. Леглото е удобно и комфортно както за бебето, така и за медицинския персонал, който се грижи за него и позволява лесен достъп до него по време на престоя му в отделението по Неонатология в Акушеро-гинекологичен комплекс към УМБАЛ-Русе АД.
Медицинският екип в Неонатологичното отделение благодари на дарителите, че ги подкрепят в борбата с оцеляването на недоносените деца.

Общо
Скринингови прегледи с нова дигитална мамографска система в Русе
Заглавие
Скринингови прегледи с нова дигитална мамографска система в Русе
Описание
УМБАЛ-Русе получи термо легло за недоносени деца като дарение.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker