Новини

Няколко неща за детоксикиращите чайове

Съчетайте ги с упражнения и диета за по-голям ефект

Така наречените чайове за детоксикация са били популярни в продължение на години най-вече сред хората, които често посещават магазини, които предлагат здравословни храни.
Така наречените чайове за детоксикация са били популярни в продължение на години най-вече сред хората, които често посещават магазини, които предлагат здравословни храни.

Така наречените чайове за детоксикация са били популярни в продължение на години най-вече сред хората, които често посещават магазини, които предлагат здравословни храни. Тези дни това е един голям бизнес, а знаменитости хвалят ползите им за отслабване в социалните медии. В известен смисъл детокс чайовете са течната версия на треньорите, тъй като работят за намаляване на талията. За съжаление, често резултатите са драматични. Вероятно си задавате въпроси дали наистина работят и безопасни ли са? Преди да вложите трудно спечелените си пари и да започнете да пиете от тях, ето няколко неща, които трябва да знаете.
За да има някакъв ефект, ви трябват и диета, и упражнения. Амбър Роуз съветва чрез сайта си, че „най-добри резултати“, една марка чай дава, когато се консумира заедно с обилно количество вода, здравословна и балансирана храна и 3-5 тренировки седмично. Друга марка, препоръчвана от няколко знаменитости, включително Kортни Кардашиян, Кристина Милан и Хилари Дъф, гласи, че чаят  „… се препоръчва да бъде приеман с контролираща енергийния прием диета и редовни физически упражнения“ и предлага на сайта си придружаващ план за хранене. Трудно е да се разбере дали резултатите от отслабването се дължат на тези чайове, или просто по-тънката фигура е резултат от прочистващата диета и последователна рутинна тренировка, която вече знаем, може да доведе до загуба на тегло. Във всеки случай, ако само разчитате на чайовете за детоксикация, а същевременно продължавате да не ходите на фитнес, е малко вероятно да свалите килограми.
Можете да загубите водна маса, а не действителните мазнини. Чайове, които съчетават кофеин с диуретици, може да предизвикат загуба на вода. Само две чаши вода тежат 500 милилитра, така че пиенето на течности може да ви накара да изглеждате и да се чувствате по-леки, дори ако не сте загубили един грам мазнини в тялото. Такива чайове също могат да предизвикат слабително действие, което помага на тялото ви да отстраните отпадъците от стомашно-чревния тракт, друг резултат, който може да направи стомаха ви плосък и ви позволява да се чувствате по-леки, дори ако продължавате да приемате мазнини. Ако този бърз ефект ви дава тласък и мотивация да започнете да се храните по-здравословно и да спортувате – това са истинските ключове да се чувствате по-добре и да изглеждате страхотно. Само не забравяйте: ако се върнете към старите навици на хранене или спрете да пиете чая, можете да си възвърнете теглото толкова бързо, колкото можете и да го свалите.
Някои детоксикиращи чайове могат да имат нежелани странични ефекти.
В допълнение към обикновения чай, детокс чайовете обикновено включват допълнителни билки, които могат да бъдат предназначени за ограничаване на апетита или ускоряване на метаболизма. Един пример е сената, растение с естествен слабителен ефект. Според специалистите потенциалните странични ефекти от използването на сена могат да включват коремна болка и дискомфорт, подуване на корема, газове, гадене и диария. Прекомерната употреба може да доведе до изчерпване на калий и други електролитни аномалии, които могат да предизвикат мускулни спазми и нарушен сърдечен ритъм. Друга популярна съставка на чайовете за намаляване на теглото е гуараната, растение, което често се добавя към енергийните напитки. Нейните нежелани реакции са често свързани със съдържанието на кофеин, които могат да включват нервност, безпокойство, дразнене на стомаха, гадене, повръщане, главоболие, възбуда, шум в ушите, и ускорена сърдечна дейност и накъсано дишане. В крайна сметка: внимавайте! Дори и „естествените“ вещества могат да имат потенциални странични ефекти, особено ако те са употребявани в съчетание с други добавки или лекарства, които да доведат до негативни взаимодействия.
Могат да попречат на съня ви. Повечето детокс чайове съдържат кофеин, може би защото този стимулант потиска апетита, предизвика храносмилателната система да използва от натрупванията, както и да ви помогне да свалите килограми. Твърде много кофеин може да бъде рискован, а ако се намеси и недоспиване в крайна сметка може да се намали ефектът на чая. Златното правило е, независимо от това откъде идва кофеинът, да приемате кофеин най-малко шест часа преди лягане. Ако се опитвате да свалите килограми направете така, че да не ви липсва сън.
Изследването за детоксикиращите чайове е оскъдно. Въпреки много проучвания не е съвсем ясно как работят детоксикиращите чайове: как трябва да се използват, колко много е твърде много, кога и кой не трябва да ги използва. Преди да започнете да ги пиете, говорете с вашия лекар и диетолог.

По материали от health.com

Общо
Няколко неща за детоксикиращите чайове
Заглавие
Няколко неща за детоксикиращите чайове
Описание
Съчетайте ги с упражнения и диета за по-голям ефект.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker