Новини

Представят пред Общината болида Sin R1

Българският болид Sin R1 се готви за следващото предизвикателство от европейските GT4 серии в Унгария през септември

Болид - Русе.
Българският болид Sin R1, заедно с отбора София Кар Моторспорт, се готви за следващото предизвикателство от европейските GT4 серии – от 23 до 25 септември в Унгария.

На 21 юли, четвъртък, от 10 часа, пред сградата на Община Русе ще се състои представяне на създадения от русенския експилот и предприемач Росен Даскалов болид Sin R1, който участва в най-голямото европейско рали на суперавтомобили, провело се в Германия.

На представянето ще присъства и кметът Пламен Стоилов. Българският болид Sin R1, заедно с отбора София Кар Моторспорт, се готви за следващото предизвикателство от европейските GT4 серии – от 23 до 25 септември в Унгария.
Припомняме, че русенецът е страстен любител на автомобилите, състезател и бизнесмен от автомобилния бранш. Именно благодарение на любовта му към автомобилите се раждат и представените днес коли.
Преди няколко години Даскалов търси нов автомобил, с който да участва в състезания. Това обаче се оказа трудно начинание, тъй като автомобилите или не отговарят на изискванията му, или са прекалено скъпи.
Затова русенецът решава да създаде свой автомобил, все пак има богат опит с настройването и пилотирането на машини като Radical, BMW и Porsche. Разбира се, че сам човек е трудно, дори невъзможно да се справи, но за негово огромно щастие има късмета да срещне Фил Матс на Autosport Fair 2012. Споделя още тогава с него проекта си и от малкото думи, които си разменят, разбира, че мислят еднакво и че могат да рискуват заедно.
Даскалов има готов идеен проект, който вече е на доста развито ниво, а Фил Матс помага с хомологацията на шасито за състезания.
От 2012 година до днес българо-английският екип създава редица прототипи, като всеки следващ е по-добър. През 2013 година автомобилът е разглобен и създаден от нулата според препоръките на британските инженери.
Напълно новият модел стига до участие на писта „Силвърстоун“, където в състезание постига 9-то място. До края на 2013 година екипът участва във всички състезания от GT CUP.
Следва още едно усъвършенстване на колата, след което тя е представена на фестивала на скоростта в Гудууд.
Тогава екипът решава да се съсредоточи върху състезателната версия. На „Донингтън парк“ автомобилът стартира от последна позиция и завършва в средата на класирането. А в последното състезание постига време с 4 сек. по-бавно от заводския МcLaren.
Малко след това състезателният SIN получава хомологация за участие в шампионата GT4, където се състезават автомобили като BMW, Aston Martin, Porsche.
GT4 е избран поради ред обективни причини. На първо място е цената за участие, която прави шампионатът икономически по-изгоден. Не на последно място е и регламентът, който изисква колите да имат еднакви тегло, мощност и гуми. По този начин съревнованието на пистата се свежда до възможностите на колата и пилота.

Общо
Представят пред Общината болида Sin R1
Заглавие
Представят пред Общината болида Sin R1
Описание
Българският болид Sin R1 се готви за следващото предизвикателство от европейските GT4 серии в Унгария през септември.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker