Новини

Слънчеви очила: Носете тези видове

Носим слънчеви очила, за да предпазим очите си от яркото слънце. Освен това мнозина ги носят като популярен аксесоар. Истината е, че освен каква марка или какъв стил, ние трябва да носим тези тъмни очила. Независимо дали са най-евтиният вариант или най-скъпата марка в магазина, слънчевите очила често са част от облеклото ни.

Очите ни всъщност са чувствителни. Излагането им на слънчевите лъчи може да навреди. Най-добрата грижа за очите е носенето на висококачествени очила, които защитават 100% UVA и UVB. Очилата също трябва изцяло да покриват околоочната област, като най-добрият тип е обвиването на лещите. Поляризираните очила трябва да се носят, когато сте навън и около вода. Това ще помогне да се предпазите от отблясъците. Кожата около очите е особено чувствителна и близо 10% от рака на кожата е близо до областта на очите. Слънчевите очила също предпазват кожата около окото. Катарактата и глаукомата също могат да бъдат резултат от продължително излагане на очите на слънчева светлина. Слънчевата светлина влошава симптомите на тези състояния, което може да доведе до слепота. UV лъчите също могат да ускорят процеса на развитие на дегенерация на макулата. Това се случва, когато ретината (по-специално макулата) започне да дегенерира. Дори в облачни дни трябва да се носят слънчеви очила. Дори когато слънцето не се вижда, UV лъчите все още не са в пълна сила.

Слънцето, което блести в очите, също може да причини и предизвика мигрена. Носенето на слънчеви очила помага за намаляване на напрежението в очите и умората. Не е нужно да присвивате очи, което означава, че можете да виждате по-добре. Слънчевите очила трябва да се носят по всяко време на открито. Това важи за водата, снега и пясъка. Снегът отразява 80% от UV лъчите. Попадането на пясък в очите може да причини драскотини и трайни щети. Излагането на вятър също може да раздразни очите.

Около 73% от възрастните носят слънчеви очила и около 58% от тях карат децата си също да носят очила. Именно кумулативната експозиция в крайна сметка води до щети. Някои хора никога не излизат от вкъщи без тях, докато други не се притесняват от слънцето. Някои хора просто забравят. Всички сме изложени на риск от увреждане на очите от слънцето, но тези със сини очи дори повече, отколкото тези с кафяви очи. Дори очите могат да получат слънчеви изгаряния, което се случва, когато очите са кръвясали след деня на плажа или в снега. Окото на сърфиста може да се случи, когато е твърде дълго във водата и очите сърбят и се подуват. В зависимост от това къде живеете може да допринесе и за допълнително излагане на ултравиолетови лъчи.

Добавете малко стил към визията си и носете чифт слънчеви очила. Можете да добавите някаква жар към облеклото си, като същевременно правите нещо добро за очите си. Искаме да живеем, за да видим какво може да ни предложи животът, а очите ни са прозорците към тази цел.

Общо
Слънчеви очила: Носете тези видове
Заглавие
Слънчеви очила: Носете тези видове
Описание
Около 73% от възрастните носят слънчеви очила и около 58% от тях карат децата си също да носят очила.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker