Новини

Стилиян Гроздев е вицеевропейски шампион по вдигане на тежести

Стилиян Гроздев е вицеевропейски шампион по вдигане на тежести
Стилиян Гроздев е вицеевропейски шампион по вдигане на тежести

Викове „Българи юнаци“ разтресоха залата край Букурещ, където се провежда Европейското първенство по вдигане на тежести, по време на награждаването на състезателите в категория до 62 килограма. Русе и България имат своя Европейски шампион по вдигане на тежести. Титлата донесе 18-годишният Стилиян Гроздев, възпитаник на школата на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе в движението изхвърляне. Стилиян стана и вицеевропейски шампион в двубоя.

Стилиян Гроздев, който се подготвя от години под ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови победи безапелационно в първото движение – изхвърляне своите съперници записвайки три успешни опита – на 125, на 132 и на 135 килограма. Трети в това движение остана другият представител на България в състезанието – Владимир Урумов, който успя да изхвърли 130 килограма. Във второто движение – изтласкване Стилиян, който беше извеждан на подиума от личния си треньор Радослав Атанасов и старши треньорът на националния тим Иван Иванов, записа успешни опити на 152 и на 158 килограма. При последният си опит на 165 килограма, той не успя да вдигне щангата и така загуби златото. В крайна сметка, русенецът събра двубой от 293 килограма, което му донесе среброто в крайното класиране. Владимир Урумов остана четвърти с двубой от 282 килограма.
В залата, където се повеждаше първенството бяха президентът на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов и треньорката Кръстина Атанасова, които подкрепяха русенските състезатели вчера и днес.
Стилян Гроздев е една от младите надежди на български щанги. Той е само на 18 години, рожба на русенската школа с треньори Радослав и Кристина Атанасови. Той е европейски шампион за юноши от Полша при 17-годишните и златен медалист от Израел при 20-годишните юноши. Миналата година взе бронз в изтласкването от Европейското за мъже в Сплит, а преди три години бе трети при 20-годишните в Литва

Общо
Стилиян Гроздев е вицеевропейски шампион по вдигане на тежести
Заглавие
Стилиян Гроздев е вицеевропейски шампион по вдигане на тежести
Описание
Русе и България имат своя Европейски шампион по вдигане на тежести. Титлата донесе 18-годишният Стилиян Гроздев
Автор
Публикувано от
Мария Иванова
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker