Новини

Два метода, които отключват потенциала на нашия мозък

Как ученето може да е забавно и лесно, ще научите на форума „Здраве, щастие, красота“

Нашият мозък започва да възприема много по-ефективно и бързо информацията, когато използваме метода на сугестията.
Нашият мозък започва да възприема много по-ефективно и бързо информацията, когато използваме метода на сугестията.

Вероятно сте чували за проф. д-р Георги Лозанов, български психиатър и невролог, и неговия революционен метод на обучение чрез сугестия, но ако все още не сте наясно как точно се случва така, че нашият мозък започва да възприема много по-ефективно и бързо информацията, да я осмисля и запомня, то не пропускайте лекцията на Деница Александрова в Русе по време на международния форум-изложение „Здраве, щастие, красота“ , който ще се проведе от 10 до 12 октомври в Доходното здание. Интересната тема е предвидена за 11 октомври от 14,30 часа.
В рамките на час и половина Деница Александрова ще разкаже какво предствлява сугестопеднята и Jump Math, два начина на преподаване, чиято основна цел е да те накарат да повярваш, че можеш.
Само за ориентиране ще споменем, че сугестопедията използва силата на положителното ненатрапчиво внушение- сугестия- която създава и подкрепя свободна среда, в която човек сам избира между много и различни емоционални стимули в една приказва и интересна игра на въображението. Този метод превръща ученето в едно забавнно приключение, случва се неусетно, ангажирайки едновременно логичното и подредено ляво полукълбо и дясното, което обича да играе и да се забавлява, разказва Деница Александрова. Тя уточнява, че тази активация и разкриване на мозъчните резерви става чрез спазване на 7 основни принципа на сугестопедията и следване на 4 фази при поднасяне на конкретния материал.

Jump Math пък е методика за изучаване на математика от първи до осми клас.
Jump Math пък е методика за изучаване на математика от първи до осми клас.

 
Jump Math пък е методика за изучаване на математика от първи до осми клас. Тя е уникална с това, че осигурява на детския мозък оптимално преживяване – мозъчна реакция, която след голям брой повторения води до създаване на вътрешна мотивация у всяко дете, обяснява Деница Александрова. Благодарение на тази система децата се научават да се концентрират, а като задържат вниманието си, се създават нови мисловни връзки и се затвърждават, разкрива специалистката. С Jump Math проблемите с дисциплината на малчуганите изчезват.
Създател на тази методика е Джон Майтън, учител по математика и драматург от Торонто. Канадецът е автор на книгата „Краят на невежеството“ , която разбива мита, че математиката се отдава само на някои деца. Отскоро тя вече излезе и на български език.
Майтън започнал да помага на деца със затруднения да разберат някои основни математически действия и покрай това открил няколко принципа на поднасяне на материала, които правят математиката лесно „смилаема“, а от там и желана за изучаване. Използва ги първо в индивидуалната работа с деца, но след това с изненада открива, че тези принципи са по-ефективни с цял клас деца.
Резултатите от методиката на Джон Майтън са впечатляващи: само след месец работа децата показват отлични резултатите н тестовете по математика. Александрова обяснява, че при тази методика мозъкът на всяко дете получава доза предизвикателства, с които може да се справи, последвани от подкрепа. Така децата започват да се чувстват ангажирани и уверени в способностите си.
Jump Мath се използва с голям успех в училища в Канада, Америка и Англия. България е първата неанглоговоряща страна, където Jump Math също е одобрена за използване в училищата и от 2 години се прилага с изключителен успех, подчертава Александрова.
В рамките на форума „Здраве, щастие, красота“ русенци ще могат да научат още много полезни неща за здравето, връзката между душата и тялото, да се запознаят с някои източни техники за поддържане на кондицията и младостта, с последните тенденции в био козметиката и др. Освен това в рамките на събитието ще има фермерски пазар на екологично чисти родни храни. Организаторите са помислили и малчуганите. За тях ще има детско здравовкусно шоу с музика, забавления, игри и награди в събота, 11 октомври, пред Доходното здание от 17 часа. Водеща на купона ще е актрисата Ралица Константинова.

Общо
Два метода, които отключват потенциала на нашия мозък
Заглавие
Два метода, които отключват потенциала на нашия мозък
Описание
Как ученето може да е забавно и лесно, ще научите на форума „Здраве, щастие, красота“
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker