Новини

Великденски благотворителен базар

Великденски благотворителен базар подготвят децата от Неделното училище по вероучение към храма “Света Троица”. Той ще стартира на Цветница, 17-ти април и ще продължи от Велики Четвъртък до самия Великден 25-ти април.

На импровизиран щанд, разположен в притвора на “Света Троица”, от 9 до 17 ч., ще могат да бъдат закупени различни великденски сувенири, изработени от децата и от техните родители. В Художествената дейност по направата на великденски зайци, венци, свещници, картички и много други красиви предмети, са се включили близо двайсетина деца от първи до шести клас, които заедно със сръчни родители са направили сувенирите. 

Великденският благотворителен базар се организира за седма поредна година, а набраните от продажба пари ще се използват, както за подпомагане на възрастни хора, така и за материали  и пособия за Неделното училище.

По традиция всяка година децата подготвят специална програма за Великден и за Коледа. Под формата на спектакли, те представят в храма различни сценки от Библията. 

Този път малките възпитаници на училището, ръководено от Ана-Мария Димитрова, представи сценката Свети Герасим и неговият приятел, лъвът Йордан. Пред Великденският спектакъл бе игран този път в църквата “Свети Николай” в присъствието на много хора.

Валя Караджова

Общо
Великденски благотворителен базар
Заглавие
Великденски благотворителен базар
Описание
Великденски благотворителен базар подготвят децата от Неделното училище по вероучение към храма “Света Троица”.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker