Новини

Водещ лекар консултира безплатно в София

Пациенти от България могат да се консултират безплатно с д-р Сеха Акдуман в София на 11 и 12 май

От 1992 г. насам, Здравна група „Медикана“ осигурява висококачествени услуги във всички сфери на съвременната медицина.
Д-р Сеха Акдуман, специалист по белодробни заболявания от болница „Медикана“ в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 11 и 12 май.

Д-р Сеха Акдуман, специалист по белодробни заболявания от болница „Медикана“ в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 11 и 12 май. Д-р Акдуман е част от екипа на световноизвестния проф. д-р Ялчън Каракоджа, който прилага иновативен метод за лечение при рак на белия дроб и ХОББ. Тя пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Ракът на белия дроб се среща все по-често и вече е вторият по честота вид рак в световен мащаб. За съжаление, той е сред водещите причини за смъртност от онкологични заболявания както при мъжете, така и при жените. Сред основните причини за това е липсата на специфични симптоми в началния етап на болестта, а ранната диагноза е основна предпоставка за успешно лечение.
Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) е наричана „болестта на пушачите“, защото пристрастеността към цигарите е основен фактор за възникването й. Възниква най-често при пушачи след около 20 години пушене по кутия цигари дневно. Първите симптоми обикновено се проявяват около 40-годишна възраст – кашлица, храчки, недостиг на въздух. Усещат се най-много сутрин и през зимата, или при физическо натоварване, но с времето стават постоянни, докато задухът не стане постоянен спътник дори в състояние на покой. Пациентите с ХОББ са склонни да игнорират симптомите, докато не затруднят значително ежедневието им, а на този етап лечението също е трудно.
През 2006 г. проф. д-р Ялчън Каракоджа и неговият екип разработват метод, който подобрява белодробната функция при пациенти с белодробен рак, а по-късно методът започва да се прилага успешно и при пациенти с ХОББ, при които конвенционалното лечение не помага. Иновативният метод ще бъде презентиран на място в София.
Пациенти от България могат да се консултират безплатно с д-р Сеха Акдуман в София на 11 и 12 май. Необходимо е предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.
Повече за Здравна група „Медикана“:
От 1992 г. насам, Здравна група „Медикана“ осигурява висококачествени услуги във всички сфери на съвременната медицина. Групата обединява 13 болници и 6500 служители. Всички те работят по международни стандарти в областта на онкологията, кардиологията, неврохирургията, ортопедията, трансплантации на органи и репродуктивната медицина, за пациенти от всички слоеве на обществото както от Турция, така и от Европа, Азия, Близкия Изток и Балканите.

Общо
Водещ лекар консултира безплатно в София
Заглавие
Водещ лекар консултира безплатно в София
Описание
Пациентите с ХОББ са склонни да игнорират симптомите, докато не затруднят значително ежедневието им, а на този етап лечението също е трудно.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker