Новини

Кои храни съдържат селен и защо е необходим на тялото ни?

Кои храни съдържат селен?
Кои храни съдържат селен?

Стойността на много микроелементи и витамини за човешкото тяло е очевидна, тъй като въз основа на тях се основава не само човешкото здраве и имунната система, но също така запазваме красотата, младостта и добавената енергия. , грижи се за косата и кожата, и е много важен за всички вътрешни органи и системи на човека. Ето защо тези, които водят здравословен начин на живот се интересуват от този много интересен минерал. В кои храни се съдържа селен?

В бразилския орех също се съдържа селен
В бразилския орех също се съдържа селен

Селен в достатъчно големи количества, се съдържа в покълнали пшеница или пшеница, брашно, грис, непречистени зърнени продукти, морски дарове и морска сол. Свинско и говеждо месо са полезни продукти със селен, както и не бива да забравяме яйчения жълтък. Имайте предвид, че термичната обработка на 50% намалява количеството на селен в продуктите и вторичните продукти. Сред растителните храни, богати на селен са домати, чесън, царевица, бирена мая. От царевицата много често се прави корнфлейкс, който също съдържа селен. Не забравяйте да ги включите в диетата си. Особено внимание трябва да се обърне и на някои екзотични продукти като кокосови орехи и бразилски орехи, които също съдържат много селен, нужен и на мъжа, и на жената.

Превод от руски език: Полина Иванова

Общо
Кои храни съдържат селен и защо е необходим на тялото ни?
Заглавие
Кои храни съдържат селен и защо е необходим на тялото ни?
Описание
Една от тях е от жизненоважно значение - минералът селен, който активно участва в поддържането на тялото млади и здрави, в синтеза на протеини, предпазва организма от различни токсични вещества
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker