Хранене и спорт

Русе става световна танцова арена

Над 350 танцови двойки от цял свят на Международен турнир по спортни танци

На 22 и 23 ноември в Русе се организира Международен турнир по спортни танци.
На 22 и 23 ноември в Русе се организира Международен турнир по спортни танци.

На 22 и 23 ноември в Русе се организира Международен турнир по спортни танци. Той е с дългогодишна история и традиции и ще се състои в спортна зала „Дунав“. Провеждането му датира още от далечната 75 – 76 година на миналия век, но за първи път с толкова висок ранг – Открито световно първенство по латиноамерикански танци /WDSF WORLD OPEN RUSE 2014/. Световното първенство се провежда с финансовата подкрепа на Община Русе и под егидата на кмета Пламен Стоилов, както и с организационната помощ и съдействие на Общински младежки дом, Общински детски център, фондация „Русе – град на свободния дух” и не на последно място, Клуб по спортни танци „Настроение”.

Според Ранга на състезанието и предварителните заявки, които все още продължават да постъпват, се очаква участие на около 350 танцови двойки /много от които от световния елит/ от 25 държави.
Високият ранг на състезанието изисква и оценяването от съдии с най-висок международен лиценз. Тази година елитните танцови двойки ще бъдат оценявани от международни съдии от: Русия, Франция, Италия, Молдова, Украйна, Чехия, Словакия, Полша, Турция, Гърция, Хърватска, Македония, Румъния и България.

Програма на състезанието:

22.11.2014 година /събота/:

10.30 начало Зоново първенство – от Държавен спортен календар на БФСТ. – класове Е и С;

16.00 часа – предварителни кръгове на WDSF WORLD OPEN LA;

19.00 часа – официално откриване,полуфинали и финали.

23.11.2014 година /неделя/:

10.00 – Зоново първенство клас Д;

15.30 – предварителни кръгове INTERNATIONAL OPEN ST; 18.30 часа – полуфинали и финали.

Наградният фонд се състои от купи, медали, предметни награди, а за състезателите над 19 години в дисциплината WDSF WORLD OPEN LA и WDSF INTERNATIONAL OPEN ST и парични награди в размер на 2500 евро за двете дисциплини. Осигурени са от Генералния спонсор на турнира – фирма ЕМ ЕЛ ПИ ЕС АД с управител Стив Харалампиев. Освен това организаторите да предвидили безплатен трансфер на съдии и състезатели от летище Отопени  – Букурещ и обратно. По традиция кметът на Община Русе Пламен Стоилов връчва купи за най-атрактивна, най-обещаваща и най-прецизна танцова двойка. Купа за награда на публиката ще бъде осигурена от фирма Хера Адвертайзинг.

Общо
Русе става световна танцова арена
Заглавие
Русе става световна танцова арена
Описание
На 22 и 23 ноември в Русе се организира Международен турнир по спортни танци.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker