Хранене и спорт

От цигарите не се отслабва

Най-ефективното решение е спортът

От цигарите не се отслабва.
От цигарите не се отслабва.

Трупането на килограми е сред основните проблеми на хората, успели да спрат цигарите. Смята се, че след спирането на този вреден навик хората завишават приема на храна, за да излъжат психиката си. Ново проучване обаче е установило, че младите пушачи в действителност трупат тегло три пъти повече от непушачите.  Това съобщава британския вестнхранаик „Дейли Мейл“.
В днешното забързано ежедневие много млади жени започват да пушат понякога просто от скука, но все по-често, за да контролират теглото си. Това е установило последно проучване. Трябва обаче да се има предвид, че няма предишни проучвания, които да изследват дали пушачите качват по-малко килограми.
Специалистите от Орегонския изследователски институт са имали възможността да подложат на своето изследване 400 млади жени. Те са ги наблюдавали в продължение на две години. Така те достигнали до извода, че жените, които пушат, започнали да наддават на тегло доста повече от тези, които през живота си не са слагали цигара в устата си. Преди да се пристъпят към експеримента, учените са взели под внимание теглото на жените преди началото на проучването, наследственото затлъстяване и други важни фактори. Така в края на това проучване пушачките качили с около 2.9 кг на над своето тегло, а непушачките натрупали само 0.9 кг.
По думите на учените резултатите оборват схващането, че пушенето е ефективна стратегия за регулиране на теглото, но повдигат въпроса защо пушачите пълнеят повече.
Все пак да не забравяме, че най-ефикасният и правилен начин за отслабване, който човек може да предприеме, независимо дали пуши или не, е спортът. Специалисти от Цюрих препоръчват на хората да не намаляват храната, но за сметка на това да повишат разхода на калории. Според тях една тренировка около половин час 5 пъти в седмицата е напълно достатъчна. Освен това няма нужда човек да се ограничава във вида на упражненията. Всякакви са подходящи – от вдигане на щанги в залата до каране на колело.
Когато спрете цигарите, специалистите съветват от този момент нататък да се намалят до минимум приемът на алкохол и кафе. Това се прави не заради енергийното им съдържание, а заради психологическата нагласа да се запали цигара.

Общо
От цигарите не се отслабва
Заглавие
От цигарите не се отслабва
Описание
Най-ефективното решение е спортът
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker