Хранене и спорт

Техники за изваяни мускули

Повторенията са много важни за изграждането на мускули

Няколко техники за изваяни мускули.
Няколко техники за изваяни мускули.

Може би винаги сте си мечтали да имате хубави изваяни мускули. Много научни изследвания недвусмислено доказват, че физическата сила е превантивна мярка срещу заболявания като остеопороза, сърдечните заболявания, но също така тя намалява стреса, както и костните фрактури, гарантира гъвкавост, лекува диабет и помага срещу депресия.
Хората, които се занимават активно със спорт, най-вече с фитнес, вероятно знаят, че изграждането на силно тяло може да бъде постигнато по много начини. Ако обаче вие сте от хората, които все пак жадуват за ефекта „уау“- значи сте попаднали на точната статия.
И така специалистите твърдят, че когато търсите съвети за увеличаване на силата си, трябва да следвате този за фокусирането върху повторенията, а не колко тежки гирички да ползвате. Повторенията изграждат дълги мускули и колкото повече човек може да направи, толкова по-силен става. Хората, които се занимават с бодибилдинг всъщност правят тъкмо обратното – по-малко повторения с повече тежести. По принцип фитнес инструктурите съветват да се правят между 12 и 18 повторения на упражнение. Последното трябва да ви се струва непосилна задача, а не песен, затова – правете колкото е необходимо, докато не стигнете до тази точка.
Естествено може да се наложи да използвате тежести от 1,5 или 2 кг., което е нормално. Ако до 20-тото повторение все още не сте изплезили език, значи не вдигате достатъчно тежест, затова е добре да увеличите килограмите – целта е да започнете след 10-12 повторение да чувствате тежест. След това – не бързайте. Важно е човек да може да прави поне 12 повторения.

Естествено може да се наложи да използвате тежести от 1,5 или 2 кг., което е нормално.
Естествено може да се наложи да използвате тежести от 1,5 или 2 кг., което е нормално.

 
Друг много ефикасен начин за извайване на тялото е да пропуснете тежестите и уредите, а вместо тях – да използвате тежестта на собственото си тяло. Как? Спринт, подскоци, клекове, лицеви опори и т.н. Те повишават издръжливостта и сърдечната сила.
Комбинацията скок-клек е страхотна за сила, защото развива гръбначния стълб и горната част на тялото – когато човек скача, също така държи кръста стабилен, когато трениращият кляка.
Високопротеиновата диета е много важна в случаите, в които човек се стреми към повече сила на тялото. Трябва да се намали приема на мазнини, нишесте и въглехидратите, но без да бъдат изключени напълно. Тялото се нуждае и от тях. Протеините от своя страна не просто възстановяват мускулите, но и ги хранят. Човек печели повече сила от протеини, отколкото от въглехидрати или мазнини, а метаболизмът се принуждава да изгаря повече калории. Правилно хранените мускули се възстановяват по-добре, по-силни са и изглеждат по-добре.
Важна част от тренировката достатъчната почивка, особено ако човек се е съсредоточил на програма за повече сила. Мускулите трябва да имат време да се възстановят, за да могат да се надграждат и да растат. Тренирайте силата си 4-5 пъти седмично, а в останалите дни е препоръчително да се правят кардио упражнения за повече активност, да се изгорят калории, за да може да се изваят тези дълги и стегнати мускули, към които се стремите.

Общо
Техники за изваяни мускули
Заглавие
Техники за изваяни мускули
Описание
Повторенията са много важни за изграждането на мускули
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker