Хранене и спорт

Съвети за хранене на децата

Портокалите, мандарините и грейпфрутът охлаждат много черния дроб

Деца - хранене.
Това съветва в книгата си „Шуслерови соли и хранене според биоритмите“ графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг. Обядът на децата задължително трябва да се състои от топла храна.

Най-добре е да се предпочитат затоплящи хранителни продукти (просо, овес и др.). Това съветва в книгата си „Шуслерови соли и хранене според биоритмите“ графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг. Обядът на децата задължително трябва да се състои от топла храна.

Денят на детето е най-добре да започва с прясно сварена овесена каша, към която са добавени загряващи подправки като канела, карамфил, кардамон. Не е препоръчително да се комбинира кашата с пресни плодове. Но стафидите могат да се сложат без колебание. Организмът на детето, а не само неговия, не трябва да се натоварва. Суровите плодове са добре дошли за децата, но в малки количества. Малките пакостници могат да ядат сурова храна и животински белтъчини без проблеми, но суровите храни трябва да се консумират до 15 часа. През първата година малкото дете е хубаво да получава минимално количество белтъчини от животински произход.
За младия организъм също така е противопоказно твърде ранното захранване с храна за възрастни. Особено да се внимава с пикантните подправки (черен пипер, червен пипер, къри и др.), които дразнят силно лигавицата на стомаха, казва графиня Волскийл.
Хлябът трябва да е престоял и да не се яде в големи количества. Децата не е хубаво да консумират многозърнест хляб с цели зърна в него. Този вид хляб ферментира по-бързо от другите и целите зърна не могат да се смелят добре в храносмилателния тракт.
Относно плодовете е хубаво да се консумират плодове от региона. Портокалите, мандарините и грейпфрутът охлаждат много черния дроб. Същото важи и за соковете от тези плодове. Децата трябва да приемат минимално количество ябълков сок. Най-добре е да се приемат разредени тъмни сокове или билкови чайове.
Пресните хранителни продукти за предпочитане. Дълбоко замръзените и готови продукти, които съдържат фосфати и консерванти, трябва да се избягват. Има съмнение, че те причиняват хиперактивност, алергия, сърбеж по кожата и др. Млякото и млечните продукти трябва да са от биологично и никога от хомогенизирано производство. Краве маслото трябва да замести маргарина. За подслаждане и при печене на сладкиши трябва също да се избягва захарта. Кафявата тръстикова захар, кленовия сироп и нектара от круши са за предпочитане.
Пълнозърнестите брашна трябва да са силно смлени. За овкусяване е хубаво да се използват пресни билки. Важно е да се обсъжда с децата какво предпочитат те. Децата могат да са прекрасни помощници при пазаруването. Храната трябва да бъде поднесена с любов, а обстановката, в която е хубаво да се храним да е спокойна и приятна.

Общо
Съвети за хранене на децата
Заглавие
Съвети за хранене на децата
Описание
Портокалите, мандарините и грейпфрутът охлаждат много черния дроб.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker