Хранене и спорт

Непознати витамини за здраве през тази есен

Сега обаче ще ви запознаем с някои не толкова популярни витамини, които могат да са ни от изключителна ползва през есента.
Сега ще ви запознаем с някои не толкова популярни витамини, които могат да са ни от изключителна ползва през есента.

Обикновено през есента всички се сещат да запасят организма си с витамини.

Дали на таблетки или с фреш от лимон, витамин С като противогрипна мярка, е много успешна от години. Сега обаче ще ви запознаем с някои не толкова популярни витамини, които могат да са ни от изключителна ползва през есента.

Витамин F е противовъзпалително и помага при лечението на рани. Намира се в следните храни: орехи,пшеничен зародиш, соево масло и фъстъци. Често се съдържа и в аптечните коктейли от мултивитамини.
Витамин H помага за ускоряването на въглеродния обмен и обмена на аминокиселините и мазнините. Запасите в тялото на този витамин може да се натрупат чрез консумиране на ядки, яйчен жълтък, черен дроб, бобови растения.
Витамин К помага за укрепването на стените на кръвоносните съдове, също така има способността да поддържа нормалното състояние на съсирването на кръвта и я подобрява. Съдържа се в следните продукти: зелени зеленчуци, и растително масло.
Витамин P укрепва стените на кръвоносните съдове и заедно с витамин С засилват ефекта върху тялото. Този витамин може да бъде намерен в следните продукти: френско грозде, зелен чай, шипка, цитрусови плодове, орехи, планински ясен.
Витамин РР насърчава разширяването на кръвоносните съдове и помага на кръвта да циркулира по-добре през съдовете, както и подобрява въглехидратната обмяна на тялото и лекува рани. Много от този витамин се среща в зърнени храни, риба, месо, хляб.
Е, тази есен ще сте здрави. Нашият екип ви го желае от сърце!

Превод от руски език: Полина Иванова

Общо
Непознати витамини за здраве през тази есен
Заглавие
Непознати витамини за здраве през тази есен
Описание
Сега обаче ще ви запознаем с някои не толкова популярни витамини, които могат да са ни от изключителна ползва през есента.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker