Деца и родители

Безплатните лекции за бъдещи майки в МБАЛ „Софиямед” продължават

Лекарите ще ги посветят в тайните на бременността, раждането и бебето

Безплатните лекции на Училището за родители на болница „Софиямед” продължават и през август.
Безплатните лекции на Училището за родители на болница „Софиямед” продължават и през август.

Безплатните лекции на Училището за родители на болница „Софиямед” продължават и през август. Шестата сесия започва на 20 август и ще продължи до 29 октомври. Всяка сряда от от 15 часа бъдещите майки ще могат да се запознаят с всички важни аспекти на бременността, раждането и появата на новороденото. Преди началото и края на всяка лекция бременните ще могат да посетят Отворените врати в отделението по акушерство и гинекология, по неонатология, за да разгледат условията и да се запознаят със специалистите.
Първата тема в Училището за родители ще е посветена на пренаталната диагностика. Бъдещите майки ще получат съвети за правилно хранене и балансиран начин на живот през 9-те месеца. На въпросите, които ги вълнуват, ще отговаря д-р Христина Кръшкова.
На 27 август анестезиологът д-р Виктория Деянова ще разяснява предимствата и недостатъците на различните видове упойки по време на раждането.
На актуалната тема за извличането и съхранението на стволови клетки ще е посветена лекцията на 3 септември, а на 10 септември бременните дами ще научат от д-р Валери Нецов кога е подходящо да родят нормално и кога със секцио, какви са предимствата и недостатъците на естественото и предизвикано раждане.
Педиатърът д-р Саша Порязова ще занимае на 17 септември бъдещите родители с една много важна тема – здравословното хранене на кърмачето и малкото дете. От д-р Светлана Тушчиева следващата сряда ще разберат с какви диетични мерки могат да предотвратят леките храносмилателни проблеми на бебето / запек, колики, регургитации и др./.
На 1 октомври неонатологът д-р Борислав Дангъров ще посвети бъдещите майки в адаптационните промени, през които новороденото минава. А на 8 октомври те ще могат да чуят съветите на психолога Бригита Михайлова как да избегнат следродилната депресия и как да изградят стабилна емоционалана връзка с детето си още в утробата.
За значението на задължителните ваксини бъдещите майки ще могат да разговарят с педиатъра от ДКЦ „Софиямед“ д-р Татяна Ралчева, а какво трябва да знаем за кожата на новороденото, ще коментира дерматологът д-р Мариета Кътева на 22 октомври. Последната тема от цикъла лекции на 29 октомври ще бъде посветена на най-честите здравословни проблеми през първата годинка на детето. По тези въпроси ще ги просвети д-р Екатерина Бърлиева, педиатър и детски кардиолог в МБАЛ „Софиямед”.

Общо
Безплатните лекции за бъдещи майки в МБАЛ „Софиямед” продължават
Заглавие
Безплатните лекции за бъдещи майки в МБАЛ „Софиямед” продължават
Описание
Лекарите ще ги посветят в тайните на бременността, раждането и бебето
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker