НовиниОт природата

Праскова – ускорява метаболизма и бори депресията

По-красива и силна коса, благодарение на този сочен плод – праскова

Праскова – за здраво тяло и против депресия.
Праскова – за здраво тяло и против депресия.

Ще си призная – не съм посяла нито праскова, нито череши, но за сметка на това тя е един от най-любимите ми плодове. Няма нищо по-хубаво от една сочна кадифено мека и сладка праскова. Тя е много полезна и е с богато съдържание на хранителни вещества като протеини, антиоксиданти, минерали и фибри, витамин А и калий.
Доказано е, че хората, които консумират праскови успяват да подобрят общия метаболизъм на организма си. Дължи се на това, че този плод стимулира отделянето на допълнително количество стомашни сокове, които значително по-бързо успяват да разтворят дори и най-трудно разграждащите се мазнини. Благодарение на плодовите киселини се стимулира абсорбацията на хранителните вещества от власинките на тънкото черво. Ето защо е добре да похапваме праскови през летните месеци, защото така ще си спестим неприятното подуване на корема и червата и дори ще успеем да се предпазим от образуването на допълнителни количества газове. А хората, които имат гастрит просто задължително трябва да се научат да хапват редовно праскови.
Ползите от прасковите не свършват дотук. Съдържащите се в нея витамини и минерали много помагат за подобряването на здравословния и красив външен вид на цялото ни тяло. Яко сте опитали какви ли не продукти, за да направите косата си по-здрава и красива, то трябва сега да ви споделя, че прасковата е изключителен помощник в това отношение. Тя също така придава по-здравословен вид на кожата и й придава един по-равномерен и красив слънчев тен.

ако човек има храносмилателни нарушения, то те могат да бъдат решени с яденето на праскови.
Ако човек има храносмилателни нарушения, то те могат да бъдат решени с консумирането на праскови.

1.Доказано е, че прасковата намалява риска от рак. Вече споменах, че е богата на витамин А и редуцира риска от рак на жлезите и другите органи. Това, че в този плод също се съдържа фосфор също помага за елиминирането на риска от рак, защото кара бъбреците ни да отделят токсините и да внасят енергия в телата ни.
2. Консумирането на праскови също така засилва зрението. В нея има бета-каротин, който е изомер на каротин и в организма ни се преобразува във витамин А – това, което е важно за доброто зрение. Наличието на лутеин и свързаният с него компонент зеаксантин в прасковите защитава очите от жегата.
3. Несъмнено, ако човек има храносмилателни нарушения, то те могат да бъдат решени с яденето на праскови. Фибрите в сочния плод помагат за редовен стомах. Те оказват помощ на тялото в събирането на вода, която пък неизбежно улеснява движението на храната в червата, а това съответно премахва отпадъците от организма. Така червата се почистват и токсините напускат тялото и то успява да абсорбира много по-необходими хранителни вещества.

4. Прасковата е богат източник на минерали като желязо и флуорид. Както е известно, благодарение на желязото се образуват червени кръвни телца, а флуоридът е основната съставка на костите и зъбите. Точно за това си похапвайте на воля праскови и давайте на децата, защото така ще им осигурите едни по-здрави зъби.
5. Тя също помага и при депресивни състояния. Тя е природен антидепресант. Съдържа калий и е негов доставчик. Ако липсва в организма ни, то това води до сериозни проблеми, свързани със стреса, слабост в тялото, напрежение и дори до депресия.
6. И не на последно място прасковите съдържат витамин С, който има значение за поддържането на прекрасна кожа.

Общо
Праскова – ускорява метаболизма и бори депресията
Заглавие
Праскова – ускорява метаболизма и бори депресията
Описание
По-красива и силна коса благодарение на този сочен плод.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker