От природата

Няколко числа за здраве и енергия

Вдишвайте 5 минути аромата на лавандула, за да се освободите от стреса

Има няколко числа, които могат да ни донесат здраве и енергия.
Има няколко числа, които могат да ни донесат здраве и енергия.

Има няколко числа, които могат да ни донесат здраве и енергия. Любопитно е, че след само 10 минути качване по стълбите на ден – след една година ще сте смъкнали 10 кг. Стъпала има навсякъде – така, че дерзайте.
С 2 пъти седмично омега-3-мастни киселини можете да поддържате сърцето и мозъка си и в същото време може да намалите риска от рак. Добре е да се хапва два пъти седмично мазни морски риби (риба тон, скумрия) и да готвим с рапично или царевично олио, така ще си доставим необхо¬димите количества.
Смейте се поне по 1 минута, защото смехът действа позитивно, а и е равносилен на 45 минути медитация или 10 минути джогинг. Сме¬хът освобождава ендорфини, които разграждат хормоните на стреса, действат противо¬възпалително и намаляват до една трета чувствителността към болка.
Хапнете едно киви, защото в него се съдържат 100 мг витамин С. Напълно достатъчно за дневна доза за възрастен. Витамин С пази организма ни от свободни радикали, намалява риска от заболявания на сърцето и кръвообращението, подсилва имунната система и дори подхранва кожата.
Знаете ли, че 6 г сол дневно са достатъчни, защото ако консумирате повече има риск за кръвното налягане. За да постигнем това количество, би трябвало да ограничим ежедневната си доза с 3 г. Според последните изследвания така ще намалим риска от инфаркт и инсулт с 25%.
Искате да се освободите от стреса? 5 минути вдишване на аромата на лавандула са достатъчни, за да се почувствате добре. При едно изследване е установено, че благодарение на аромата на етеричното масло нивото на опасния хормон кортизол спада с 24%.
30 секунди миене на ръце – най-добрата защита от инфекции. Различни изследвания показват, че редовното миене на ръцете рязко нама¬лява риска от заболявания на дихателните пътища и на храносмилателната система. Важно е добре да сапунисваме ръцете и пръстите, задължи¬телно преди хранене и след като сме докосвали такива „контактни места като дръжките на вратите например.

Вдишвайте 5 минути аромата на лавандула, за да се освободите от стреса.
Вдишвайте 5 минути аромата на лавандула, за да се освободите от стреса.

Ако искате да понижите кръвното си налягане – 1 страстна u продъл¬жителна целувка може да направи много затова, но също така стойностите на холестерола ще спаднат. Освен това обмяната на бактерии подсилва имунната система. Всичко това е причи¬на хората, които обичат да се целуват, да живеят с 5 години по-дълго!
А 1000 мг калций дневно заздравяват костите. Костната плътност започва да намалява след 35 години, увеличава се опасността от остеопороза. Можем да постигнем много с подходяща храна – половин литър мляко и две парченца сирене дневно покриват нуждите ни от калций. Много от минералните води също съдържат калций, достатъчен е един ли¬тър на ден. Витамин D е основен фактор за правилното усвояване на калций. Той позволява преминаването на минерала от тънкото черво в кръвообращението, откъдето може да се използва от организма.
Стойте около 10 минути дневно на слънце! Така тялото ни произвежда витамин D, ако се лишим за малко от слънцезащитните кремове. Липсата на витамин D води до слаби кости, депресии и дори рак.
Сексът в къщата на Биг Брадър може да е все още мираж, но вие можете да активирате имунната си система с креватни упражнения 2 пъти седмично. Според едно изследване след оргазъм броят на антителата е два пъти по-голям отпреди. Дори раните заздравяват по-бързо, защото кожата е 18 пъти по-добре кръвоснабдена.
30 минути каране на колело или джогинг два – три пъти седмично пък помагат при депресии. Покачва се нивото на някои ва¬жни за доброто настроение хормони. Един час разходка на слънце действа по същия начин.
1 седмица след цикъла – проверете гърдите си сама. Ако го правите всеки месец, ще усетите и най-малките промени. Най-добре една седмица след цикъла, и то под душа – тогава тъканите са меки.
5 шепи плодове и зеленчуци на ден ни поддържат здрави. Добре е да се храним разнообразно – различните витамини, минерали и вторични растителни вещества укрепват имунната система, сърцето и кръвообращението и предпазват от рак.
3 е числото за упражнения за седалищните мускули. Дали в рейса, или в метрото, не е важно – напрягайте ги 3 пъти едно след друго, за по 3 секунди 3 пъти дневно.

По материали от  „Зелена алтернатива“ – издание на Табрис и Спектра

Общо
Няколко числа за здраве и енергия
Заглавие
Няколко числа за здраве и енергия
Описание
Вдишвайте 5 минути аромата на лавандула, за да се освободите от стреса
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker