Новини

Български пробиотик завладя Америка

Пробиотикът се отглежда в прясно изцеден зеленчуков сок

веган пробиотик, в който щамът на тази бактерия е изолиран от кокиче (100% растителен източник).
Веган пробиотик, в който щамът на тази бактерия е изолиран от кокиче (100% растителен източник).

Дефиницията за пробиотиците е, че са „живи микробни хранителни добавки, които влияят полезно и благотворно на човека, подобрявайки и оздравявайки вътрешния микробен баланс“. Трудно е да се обясни въздействието на пробиотичните бактерии само чрез сега известните научни данни и наблюдения, вземайки под внимание наличието на милиарди бактерии в бактериалната екосистема на човека. Тяхното влияние върху човешката физиология е огромно и продължава да бъде обект на все повече наблюдения и нови научни факти.
Съществуват над 300 различни вида Lactobacillus bulgaricus, като повечето щамове на тази българска млечно кисела бактерия са извлечени от българско кисело мляко. Напоследък обаче се появи и веган пробиотик, в който щамът на тази бактерия  е изолиран от кокиче (100% растителен източник), развива се отлично в растителна среда и  произвежда голямо количество булгарицин, който е активната съставка, която спира развитието на патогенни бактерии.
Веган пробиотикът е български патент и през 2015 година печели специална награда за иновации на Българския фармацевтичен съюз. В него се съдържат  над 5 милиарда жизненоспособни клетки Lactobacillus bulgaricus GLB44, надвишавайки броя на живите клетки, които се намират в 10 кисели млека.
Пробиотикът се отглежда в прясно изцеден зеленчуков сок. При приготвянето на прясно изцедения сок, се използват само свежи зеленчуци, които са преминали през предварителен качествен контрол и са в отлично състояние. Има непоносимост към всякакви пестициди и химикали, затова използваните зеленчуци са само от екологично чисти райони в България, без пестициди, без ГМО.
Технологията на студеното пресоване създава благоприятни условия за развитието на полезната бактерия във веган пробиотика.
След като престои едно денонощие в прясно изцедения зеленчуков сок, следва процес на дехидратация при ниска температура, което позволява запазване на пълната жизнеспособност на пробиотичните микроорганизми.
Дори и при най-съвършените методи за филтрация, в крайния продукт винаги се съдържа органична материя, която е служила като хранителна среда на живите клетки. Важно е да знаем как е получен пробиотика, тъй като заедно с полезния пробиотик, се консумира и част от средата, в която той е отгледан.
Пробиотикът е подходящ за бременни, кърмачки, деца и възрастни. Особено се препоръчва за веганите и вегетарианците, за хора, които страдат от алергии, тъй като в българския продукт няма соя, глутен, лактоза или други алергени.
Пробиотиците, както е известно, са източник на дълголетие, а  българският растителен пробиотик вече е завладял Америка, включително и  най-конкурентния пазар – центъра на Ню Йорк.

Общо
Български пробиотик завладя Америка
Заглавие
Български пробиотик завладя Америка
Описание
Пробиотикът се отглежда в прясно изцеден зеленчуков сок.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker