Новини

Дарителска кампания изпраща наши учени на световно в САЩ

Набирането на средства ще подпомогне първия български отбор по синтетична биология за участие в престижното международно състезание iGEM

Световно състезание по синтетична биология iGEM.
Финалът на световната научна надпревара на високотехнологични проекти е в края на октомври в Бостън, САЩ. Българският отбор от млади учени.

Първият български отбор по синтетична билогия е избран сред 300 други екипа от млади учени от цял свят, за да представи страната ни на престижното световно състезание по синтетична биология iGEM.
В него участват 15 студенти трети курс, възпитаници на Медицински университет –София, Технически университет –София и Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Ръководител на отбора е Борис Киров, преподавател в Техническия университет.
Финалът на световната научна надпревара на високотехнологични проекти е в края на октомври в Бостън, САЩ. Проектът на българския отбор е с наименование – „Говорещи бактерии“, тъй като изследванията целят да бъдат създадени бактерии, които да се оцветяват в различен цвят в зависимост от какво имат нужда в средата, в която се намират. Проектът е концептуален и иновативен, а резултатите от него ще имат широко практическо приложение в различни области и ще отворят нови научни врати в сектора на биотехнологиите.
Състезанието дава възможност на талантливите и активни млади хора да се докоснат до високотехнологичната наука и върховите постижения още в студентските години и така да бъдат мотивирани да продължат развитието си в научната сфера.
„София Тех Парк“ АД и Сдружение за научноизследователска и развойна дейност подкрепи подготовката за участието на българския отбор в състезанието iGEM в Бостън, САЩ, осигурявайки им необходимите инфраструктура и оборудване в лаборатория „БиоИнфоТех“.
С помощта на дарители и кампания за продажба на тениски с логото на отбора, членовете му вече са събрали част от нужните средства, но за съжаление те все още се оказват недостатъчни за довършване на научните проучвания и за организиране на пътуването за финала на състезанието в Америка.
Представянето на младите ни учени пред света е обречено на провал, ако не получат необходимото допълнително финансиране от 15 000 лева. Затова от ПР агенция IGM , София Тех Парк и българският екип по синтетична биология се обръщат с молба към всички, които биха искали да помогнат със средства. Информация за дарителските сметки може да откриете на сайта – https://www.igem-bulgaria.com/
Не забравяйте, че именно някои от тези младежи може да са следващите гении, които ще направят света ни едно по-добро място за живот!
Ето и начините за дарение:

Чрез PayPal:
https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=Kk6yooiJ8f2fWCjDSYIabzRnMYKmpIQVMqmHOMOCJ7-UcivOKTh23UAtZ0S&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8d4fe1dd75ca3bd4f11d72275b28239088

Чрез банкова транзакция:
Първа инвестиционна банка АД
бул. „Драган Цанков“ №37
BIC: FINVBGSF
IBAN – BGN: BG35FINV91501216732479

Общо
Дарителска кампания изпраща наши учени на световно в САЩ
Заглавие
Дарителска кампания изпраща наши учени на световно в САЩ
Описание
Набирането на средства ще подпомогне първия български отбор по синтетична биология за участие в престижното международно състезание iGEM.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker