Новини

Десетки книги в къщички-библиотеки насърчават четенето

Десетки книги в къщички ще насърчават русенци да четат
Десетки книги в къщички ще насърчават русенци да четат

Десетки русенци се отзоваха на призива на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Клуб „Мечтание“ за предоставяне на книги, които да бъдат поставени в новите къщички – библиотеки в Русе.

Книгите са събрани в общо 15 кашона и скоро ще се отправят към новият си дом, за да бъдат прочетени от някой друг.
Организаторите изказват дълбока благодарност на всички, които се включиха в кампанията! Тя продължава и всеки, който желае да участва в нея, може да донесе книги в офиса на Фондация „Русе – град на свободния дух“ , който се намира на бул. „Скобелев“ №31, бл. „Българска роза“ или да се свържете с представител на Клуб „Мечтание“ на телефон 0898 456 393.

Междувременно вече са монтирани още 6 къщичките-библиотеки в района на болницата и на две детски площадки.
Къщичките – библиотеки са идея на Клуб „Мечтание“, която се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и ВН – социален проект на Еконт. Проектът предвижда изработването и монтирането на общо 10 къщички-библиотеки, които да са част от естетиката на ландшафта.

Част от дарените книги
Част от дарените книги
Къщичките – библиотеки ще предоставят възможност на русенци да обменят книги. Всеки, който прояви желание да си вземе безвъзмездно книга от библиотечката, ще може да направи това само ако остави друга на нейно място. Целта на проекта е насърчаване на четенето сред хората на различни възрасти.

Общо
Десетки книги в къщички-библиотеки насърчават четенето
Заглавие
Десетки книги в къщички-библиотеки насърчават четенето
Описание
Десетки русенци се отзоваха на призива на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Клуб „Мечтание“ за предоставяне на книги, които да бъдат поставени в новите къщички - библиотеки в Русе.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker