Новини

Нов ултрамодерен скенер заработи в пловдивска болница

Новият скенер има технически характеристики, които позволяват скъсяване на времето за провеждане на изследване

Последно поколение скенер на технологичния гигант Philips Healthcare заработи на територията на пловдивска болница.
Последно поколение скенер на технологичния гигант Philips Healthcare заработи на територията на пловдивска болница.

Последно поколение скенер на технологичния гигант Philips Healthcare заработи на територията на болница „Пълмед“. Той е произведен в началото на 2015 година и се дистрибутира на световния пазар от месец януари. Апаратът е първият от този модел и клас за България и вторият в Европа.
Новата апаратура дава възможност за максимално високо качество на образа и намаляване на лъчевото натоварване на пациентите. Възможността за 3D реконструкции на образа и показване на обекти с малък размер благоприятства извършването на преглед на много малки
органи, като например вътрешно ухо.
Новият скенер има технически характеристики, които позволяват скъсяване на времето за провеждане на изследване, както и протоколи за намаляване нивото на радиационно натоварване, особено при децата.
Специална програма се грижи и за подобряване качеството на образа при пациенти с големи метални импланти като изкуствени тазобедрени стави, което е особено важно при изследване в областта на таза. Апаратурата има и специална програма за изследване на кръвоносни съдове, с която може да се оцени кръвотока в различни зони на тялото. Системата притежава и техники, които оптимизират използването на контрастно вещество, което от своя страна води до по-ниско фармацевтично натоварване за пациента.
„Щастливи сме, че можем да работим с апаратура от най-висок клас. По този начин осигуряваме прецизна диагностика за нашите пациенти“, коментира д-р Ася Жекова, началник отделение по образна диагностика в МБАЛ „Пълмед“.

Нов ултрамодерен скенер заработи в пловдивска болница
Новият скенер има технически характеристики, които позволяват скъсяване на времето за провеждане на изследване.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker