Новини

Родителско кафе през май и детския сън

Събитието ще се състои на 29-ти май (сряда) от 18:00 ч. в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“

Събитието ще се състои на 29-ти май (сряда) от 18:00 ч. в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – гр. Русе.
Сънят е едно от най-важните неща за детето, наред с правилното хранене, грижите за здравето и игрите.

Сънят е едно от най-важните неща за детето, наред с правилното хранене, грижите за здравето и игрите. Често възрастните хора казват „децата растат, докато спят“. Но спокойно спящото дете за някои родители се явява „бебе еднорог“. Чували са за съществуването му, но не вярват, че е възможно…
За да бъде по-добре разбран съня, Лечебни заведения „Медика“ посвещават темата на Родителското кафе през месец май на „Детския сън“. По време на сбирката педиатърът – д-р Галя Андреева ще запознае родителите с нормалната продължителност на съня, фазите, през който той преминава и изграждането на подходяща обстановка.
Събитието ще се състои на 29-ти май (сряда) от 18:00 ч. в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – гр. Русе. Всички желаещи са добре дошли. Входът е свободен, а организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай.
След навършване на 1 година децата стават доста по-активни. И ако през деня им забранявате да тичат и скачат, то вечер тази активност избива. Детето не може да се успокои, докато не изразходва тази енергия. Затова не е лошо да му осигурявате повече разходки през деня. Полезно е да подиша чист въздух преди сън. Сигурен признак за недостиг на движение е силното нарастване на двигателната активност на детето вечерта.
Бебетата се нуждаят от много сън докато мозъкът им се оформя, но също така и тийнейджърите, чиито мозъци все още са подложени на големи промени. И както всеки възрастен, който се бори с инсомния или друг вид сънен недостиг, може да свидетелства липсата на сън причинява големи щети на когнитивните функции. Американската академия по медицина на съня (AASM) наскоро изнесе официални препоръки за количеството сън, което трябва да получават децата от 4 месечна до 18 годишна възраст. В същото време Американската медицинска асоциация направи официално изявление, призовавайки училищните настоятелства да изместят по-късно първия учебен час заради съня на децата.

Общо
Родителско кафе – Детският сън
Заглавие
Родителско кафе – Детският сън
Описание
Събитието ще се състои на 29-ти май (сряда) от 18:00 ч. в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker