Новини

Русе възстанови мажоретния си състав на 24 май

Русе възстанови мажоретния си състав на 24 май
Русе възстанови мажоретния си състав на 24 май

Възстановен мажоретен състав беше част от атрактивната програма по повод тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май в Русе.

Началото беше поставено в 10:30 ч. с шествие по главната улица на града, по която преминаха ученици от всички русенски училища и деца от детски градини, водени от мажоретки и от Общински духов оркестър. Двата лъча тръгнаха от пл. „Батенберг“ и от края на ул. „Александровска“ при Паметника на Съветската армия по посока пл. „Свобода“, където кметът Пламен Стоилов ги приветства по случай празника. Той поздрави всички ученици, учители, дейци на просветата, науката, културата изкуството и всички гости в град Русе с най-хубавия, най-истинския, най-обичания, най-българския празник – 24 май.

Хиляди русенци и гости на града се стекоха на площада
Хиляди русенци и гости на града се стекоха на площада

„Русе е възроден, Русе е различен, Русе живее. Векове ни делят от деня, в който светите братя създадоха славянската азбука. Азбуката ни даде нашата писменост, ние съхранихме историята, ние запазихме националната си идентичност и преминахме през всички превратности на съдбата, за да има България“, допълни още г-н Стоилов.
На събитието присъстваха народни представители, Областният управител на Област Русе – Стефко Бурджиев, председателят на ОбС – проф. Христо Белоев, кметът на Община Русе – Пламен Стоилов, зам.-кметовете – Даниела Шилкова, Наталия Кръстева, д-р Страхил Карапчански, Иван Григоров, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ – проф. Велизара Пенчева, общински съветници и жители на град Русе.

Русе е европейски град на спорта през 2016-а
Русе е европейски град на спорта през 2016-а

При събирането на лъчовете пред Общината, русенци и гостите на града станаха свидетели на дебютното представление на възстановения градски мажоретен състав към Общински младежки дом – Русе „Екстрийм“, както и на едно мащабно изпълнение на всички хорови състави в Русе, които за първи път се събират заедно. Те изпълниха Химна на Св. Св. Кирил и Методий под съпровода на Общинския духов оркестър.
В 11:30 ч. започна традиционният концерт под надслов „Върви, народе възродени!“ с участието на деца от Общински детски център за изкуство и култура и състави от 11 русенски училища.

Общо
Русе възстанови мажоретния си състав на 24 май
Заглавие
Русе възстанови мажоретния си състав на 24 май
Описание
Възстановен мажоретен състав беше част от атрактивната програма по повод тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Русе.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker