Новини

Малки къщички-библиотеки за четящите в Русе

Проектът предвижда малките библиотеки, които имат респектиращ вид и красива външност, да бъдат 10 на брой

Къщички - библиотеки.
Всеки, който желае да прочете и остави книга може да го направи в една от десетте къщички- библиотеки.

Всеки, който желае да прочете и остави книга може да го направи в една от десетте Къщички на книгите. Екип от русенския клуб „Мечтание“ откри проекта „Малки къщички-библиотеки “ при „Фишера – крайбрежната алея под хотел „Рига“.
Проектът предвижда малките библиотеки, които имат респектиращ вид и красива външност, да бъдат 10 на брой. Първата вече е факт остава само хората да им вдъхнат живот. Малките библиотеки имат лого и закопчалка на вратичката. Организаторите са предвидили обаче техните обекти да бъдат постоянно наглеждани и охранявани.
Останалите „къщички-библиотеки“ за прочетени книги са разположени в двора на Русенския университет, на т.н. Американско пазарче, в дворовете на две детски градини, на детска площадка, предстой поставяне и при СУЕЕ „Св. Константин- Кирил Философ“- Русе. Преговори се водят и за поставянето им в двора на УМБАЛ Русе. Допълнително ще има една от мобилен характер.
Идеята за разполагането на Къщички на книги в целия град Русе не е нова за клуб “Мечтание“, поясни днес неговият председател Полина Лафчиева. Русе е най-четящият град, както сочи статистиката, което е с помощта и особената заслуга на екипа от РБ „Любен Каравелов“ Русе. Клуб „Мечтание“ има като приоритет в програмата си работата с деца, с артисти и всичко, свързано с областта на културата.
Въпреки трудностите от бюрократично естество, вчера на връх Димитров ден, екипът от клуб „Мечтание“ се надява да има многобройни читатели, които да бъдат приятно изненадани от придобивката и да се присъединят към хубавата инициатива.

Общо
Малки къщички-библиотеки за четящите в Русе
Заглавие
Малки къщички-библиотеки за четящите в Русе
Описание
Проектът предвижда малките библиотеки, които имат респектиращ вид и красива външност, да бъдат 10 на брой.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker